Za tri dana

Hrvati u Srbiji skupili 32 tisuće kuna

6. siječnja 2021. u 13:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MORH/T. Brandt

Krajem prošle godine Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazali su solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj. Temeljem dogovora ključnih institucija hrvatske zajednice u Srbiji, odlučeno je da će se za stradale prikupljati isključivo financijska pomoć i to preko računa Fondacije “Cro-fond”.

Fra Petar Klapež traži od mjesnog biskupa pomoć: Čovjek je progovorio u ljudima

Župnik Hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež uputio je mjesnom nadbiskupu kardinalu Reinhardu Marxu molbu za pomoć žrtvama potresa na Banovini. Fra Petar u pismu ističe: “Dirljive slike potresa razorenih gradova i sela na širem području hrvatskih gradova Siska, Gline i Petrinje, koje ovih dana gleda cijeli svijet, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Razrušene kuće […]

“Odaziv onih koji su podržali ovu akciju za kratko vrijeme i više je nego dobar, a prikupljena novčana sredstva su iznad očekivanja. Osim svih profesionalnih institucija hrvatske zajednice, akciju je podržao i veliki broj hrvatskih kulturnih institucija”, javlja Hrvatsko nacionalno vijeće.

Za tri radna dana prikupljeno je 572 tisuće dinara koje je uplatilo 16 pravnih subjekata i 54 osobe. Najviše financijskih sredstava uplatilo je Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo “Jelačić” iz Petrovaradina – 152 tisuća dinara.

Hrvati u Srbiji nastavljaju i dalje prikupljati novčanu pomoć preko računa Fondacije “Cro-fond” s naznakom “Pomoć nastradalima u potresu u Hrvatskoj”.

Hrvati u Srbiji prikupljaju pomoć. Evo kako se može uplatiti donacija

Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazuju solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj te izražavaju sućut obiteljima nastradalih s nadom da se ovakve tragedije više neće ponavljati. “Budući da su Hrvati u Srbiji jedna od onih zajednica koja dobro zna kako je to kada ovisiš o pomoći drugih, predsjednica […]

Uplate se obavljaju na račun 325-9500700045918-84, Vojvođanska banka OTP Group.