Cro-fond

Hrvati u Srbiji prikupljaju pomoć. Evo kako se može uplatiti donacija

30. prosinca 2020. u 11:04

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot/N1

Hrvatsko nacionalno vijeće i pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskazuju solidarnost sa stradalima u razornom potresu u Hrvatskoj te izražavaju sućut obiteljima nastradalih s nadom da se ovakve tragedije više neće ponavljati.

Poziv Hrvatima u Kanadi za pomoć: Činimo male stvari s velikom ljubavlju

Vlč. Marko Štefanec, svećenik na službi u Župi Svetog Križa u Hamiltonu, pozvao je našu dijasporu u Kanadi da pomogne pogođenima u potresima koji su napravili veliku štetu u Petrinji i Sisku. “Dragi župljani, Hrvati u Kanadi, ljudi dobre volje, vjerujem da su potresne i šokantne slike razornog potresa s epicentrom u Petrinji već stigle […]

“Budući da su Hrvati u Srbiji jedna od onih zajednica koja dobro zna kako je to kada ovisiš o pomoći drugih, predsjednica HNV-a Jasna Vojnić i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, razgovarali su danas sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Žinićem i predsjednicom županijske skupštine Ivankom Roksdandić te uputili riječi podrške i solidarnosti. U razgovoru su iskazali spremnost za pružanje pomoći stradalima u ovoj županiji”, piše u priopćenju.

U dogovoru ključnih institucija hrvatske zajednice u Srbiji, odlučeno je da će se prikupljati isključivo financijska pomoć jer, kako kažu iz pogođenih područja, osnovnih potrepština sada imaju dovoljno.

Hrvati u Srbiji prikupljat će novčanu pomoć preko računa Fondacije “Cro-fond” s naznakom “Pomoć nastradalima u potresu u Hrvatskoj”.

Hrvatska dijaspora okupila svoje najveće organizacije kako bi pomogla domovini

Pratimo situaciju u Hrvatskoj nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju i Sisak te prouzrokovao veliku štetu i gubitke života. Naše misli i molitve su uz obitelji poginulih i ozlijeđenih, sve pogođene, kao i one koji sudjeluju u akcijama traganja i spašavanja. Znamo da je prouzrokovana šteta na domovima, bolnicama, vrtićima, crkvama i drugim zgradama, […]

Uplate se obavljaju na račun 325-9500700045918-84, Vojvođanska banka OTP Group.