Njemačka

Hrvatska dijaspora iz Balingena i Ebingena prikupila devet tisuća eura za Pučku kuhinju na Svetom Duhu

19. ožujka 2024. u 9:44

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu, predvodio je korizmenu duhovnu obnovu od petka 15. do nedjelje 17. ožujka u hrvatskim katoličkim zajednicama Balingen i Ebingen u Njemačkoj.

Fra Marko Bandić predvodio duhovnu obnovu Hrvatima u Švicarskoj: Ako te molitva ne mijenja, onda ti mijenjaj molitvu

Fra Marko Bandić, svećenik iz Franjevačkog samostana Humac u Ljubuškom, predvodio je duhovnu obnovu od četvrtka 14. do nedjelje 17. ožujka u Hrvatskoj katoličkoj misiji Ticino (Švicarska). Program je započeo susretom u Asconi i Locarnu – Collegio Papio duhovnim nagovorom, poticajem na priznanje i pokajanje vlastitih grijeha i molitvom za Božje milosrđe. Uslijedila je molitva […]

Fra Vladimir je u spomenute zajednice došao treći put na poziv don Senka Antunovića, voditelja zajednica blaženog Alojzija Stepinca u Balingenu i sv. Nikole Tavelića u Ebingenu (Albtstadt), te pastoralnih vijeća spomenutih zajednica.

IKA

Tema ovogodišnje duhovne obnove bila je „Obraćenje“, o čemu je fra Vladimir govorio u duhovnim nagovorima i propovijedima. Vjernike je također upoznao s radom Pučke kuhinje na Svetom Duhu i s potrebama brojnih korisnika koji svakodnevno ondje dolaze.

Hrvati iz Sindelfingena, Leonberga i Herrenberga prikupili 15 tisuća eura

Hrvatske katoličke zajednice Sindelfingen, Leonberg i Herrenberg prošle su godine prikupljanjem novčanih priloga darovale preko 15 tisuća eura za najpotrebitije, objavljeno je u najnovijem pastoralnom listiću ovih zajednica za ožujak. Novčanim su prilozima za siromašne skupili 6930 eura. Od toga su pomogli siromašne obitelji s 850 eura, sestre karmelićanke u Remetama s 500 eura, časnim […]

Na kraju zaključnog euharistijskoga slavlja domaćini su voditelju duhovne obnove uručili donaciju za Pučku kuhinju u iznosu od devet tisuća eura. Fra Vladimir im je zahvalio na toj pomoći, ali i na stalnom pomaganju.