Njemačka

Hrvati iz Sindelfingena, Leonberga i Herrenberga prikupili 15 tisuća eura

15. ožujka 2024. u 20:51

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Hrvatske katoličke zajednice Sindelfingen, Leonberg i Herrenberg prošle su godine prikupljanjem novčanih priloga darovale preko 15 tisuća eura za najpotrebitije, objavljeno je u najnovijem pastoralnom listiću ovih zajednica za ožujak.

Donacija Hrvata iz Aachena za Novu Bilu

Zahvaljujući vrijednoj donaciji bolnice Marienhospital u Aachenu, bolnica u Novoj Biloj dobila je 31 krevet i 22 ormarića. Posebne zasluge za ovu donaciju idu Benjaminu Michaelu Kochu, ravnatelju spomenute bolnice te Jozi Petroviću i njegovoj supruzi Sonji, koji su također zaposlenici Marienhospitala. U organizaciju otpremanja kreveta uključili su se članovi Hrvatske katoličke misije Aachen s […]

Novčanim su prilozima za siromašne skupili 6930 eura. Od toga su pomogli siromašne obitelji s 850 eura, sestre karmelićanke u Remetama s 500 eura, časnim sestrama misionarkama na Salomonskim otocima sa 700 eura, udrugu Betlehem za samohrane majke s 500 eura, Caritasu Franjevačkog samostana u Sinju s 2500 eura, Caritasu Franjevačke bogoslovije u Splitu s 500 eura te udruzi Kruh Svetog Ante u Splitu s 1380 eura.

Ovomu treba dodati da su na adventskoj akciji mladi prodavali adventske vjenčiće te su tako skupili 4470 eura koji je uplaćen na račun Marijinih obroka u Zagrebu za gladnu djecu. Proteklih tjedana skupljeno je još 4504 eura za obnovu samostana časnih sestara Omnia Deo.

Hrvatska katolička misija Hanau skupila pet tisuća eura za pučku kuhinju u Zagrebu

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Hanau u Njemačkoj protekli vikend održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu i glavni urednik časopisa „Veritas – glasnik svetog Antuna Padovanskoga“. Duhovna obnova organizirana je na inicijativu župnika fra Ivana Kovačevića. Prvog dana u crkvi sv. Josipa u Hanau fra […]

Članovi ovih zajednica donacije su prikupili zajedno s župnikom fra Ivanom Škopljancom – Mačinom, članom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu.