Zamolba za pomoć

Hrvatska inozemna pastva poslala dopis župama i misijama u iseljeništvu

30. prosinca 2020. u 12:11

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MORH/F. Klen

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu mons. dr. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić uputili su danas poziv voditeljima hrvatskih katoličkih župa, misija, zajednica i centara u iseljeništvu za prikupljanje pomoći stradalima u jučerašnjem razornom potresu u Petrinji, Sisku i okolici.

Poziv Hrvatima u Kanadi za pomoć: Činimo male stvari s velikom ljubavlju

Vlč. Marko Štefanec, svećenik na službi u Župi Svetog Križa u Hamiltonu, pozvao je našu dijasporu u Kanadi da pomogne pogođenima u potresima koji su napravili veliku štetu u Petrinji i Sisku. “Dragi župljani, Hrvati u Kanadi, ljudi dobre volje, vjerujem da su potresne i šokantne slike razornog potresa s epicentrom u Petrinji već stigle […]

U pozivu ističu kako se među mnogima koji su potrebitima već pritekli u pomoć ističu upravo hrvatske katoličke župe, misije, zajednice i centri iz cijeloga svijeta te ih pozivaju da pomoć upućuju preko Hrvatskoga Caritasa, središnje karitativne ustanove Hrvatske biskupske konferencije, kako bi ona bila učinkovitija, posve transparentna i bolje koordinirana.

Podaci za uplatu su sljedeći: Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12a, Zagreb, kod PBZ (Privredna banka Zagreb), IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj: 12-20. Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X.

Apel Hrvatske katoličke župe München

Hrvatska katolička župa München pozvala je svoje vjernike i sve zainteresirane da pomognu stradalima u potresu u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima. Novčana sredstva mogu se uplatiti na sljedeće načine: Hrvatski Caritas, Ksaverska cesta 12a, Zagreb, kod PBZ (Privredna banka Zagreb)IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj 12-20Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X Donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: […]

Župe i misije u iseljeništvu također su pozvali da za takvu akciju pomoći pribave suglasnost mjerodavne mjesne crkvene vlasti u inozemstvu, što i tamošnju mjesnu Crkvu može potaknuti da se i sama aktivnije uključi u prikupljanje pomoći.