Obred obnove zavjeta

Hrvatska katolička misija Beč svečano proslavila svetkovinu svetog Franje Asiškog

9. listopada 2023. u 9:48

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: s. Dragana Tomić

Kao zajednica u kojoj djeluju franjevci Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda i Školske sestre franjevke bosansko-hrvatske provincije te mjesna bratstva Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži, i ove godine Hrvatska katolička misija Beč svečano je proslavila svetkovinu svetog Franje Asiškog.

Hrvati iz Beča na Svjetskom danu mladih: Apsolutno nezaboravan trenutak

Od 1. do 6 kolovoza u portugalskom glavnom gradu Lisabonu održan je 37. svjetski dan mladih na temu “Tih dana usta Marija i pohiti”. Više od milijun mladih iz svih dijelova svijeta slavilo je svoju vjeru, a među njima su bili i članovi Hrvatske katoličke misije Beč. Ceremonija otvaranje, križni put, bdjenje, klanjanje, noćenje u […]

Svečanu misu, uz koncelebraciju ostalih franjevaca HKM-a Beč, predvodio je fra Radovan Ćorić, duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda, koji je u propovijedi spomenuo da pred svetim Franjom ni nakon osam stoljeća nitko ne može ostati ravnodušan.

s. Dragana Tomić

Nakon homilije uslijedio je obred obnove zavjeta članova Franjevačkog svjetovnog reda. Trodnevicu uoči svetkovine predvodili su oci franjevci, a sastojala se od molitve franjevačke krunice i svete mise, klanjanja te prilike za sakrament ispovijedi. Svečano pjevanje animirali su mješoviti misijski zbor i zbor mladih.

s. Dragana Tomić

Prvoga dana trodnevnicu je predvodio fra Darko Grmača, duhovni asistent Franjevačke mladeži. Drugi dan misno slavlje predvodio je voditelj misije fra Josip Koren koji je povezao lik svetoga Franje sa spomendanom Anđela čuvara.

Evo kako je bilo na prvoj svetoj pričesti u Beču

Kišnu i prohladnu subotu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč uljepšala je svečanost primanja prve svete pričesti. Čistina i bjelina dječjih duša zablistala je hrvatskom crkvom na Am Hofu i okitila je sa 107-ero prvopričesnika. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je fra Darko Grmača kojemu je ovo bila prva sveta pričest koju je kao svećenik predslavio. Prvo […]

Treću večer trodnevne priprave slavio se obred preminuća svetog oca Franje uz misu. Obrede je predvodio fra Radovan Ćorić. Nakon obreda uslijedila je misa koju je predslavio fra Marko Vuković uz sudjelovanje ostalih trojice franjevaca iz misije. Fra Marko je upozorio da je Franjo prije obraćenja imao naizgled sve, ali nije bio sretan, jer nije imao Boga.

s. Dragana Tomić