Jubilej

Hrvatska katolička misija Bielefeld slavi 50 godina postojanja

28. listopada 2021. u 13:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Bielefeld

Hrvatska katolička misija Bielefeld obilježava pedeset godina postojanja. Proslava će proteći u molitvi, zahvalnosti i zajedništvu.

Obljetnica Hrvatskog kulturnog centra Chicago, priče koja spaja već 47 godina

Prošle su dvije godine od posljednje proslave godišnjice Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu. Dvije godine u kojima se mnogo toga promijenilo. Promijenio se izgled centra koji je sada zasjao u novom ruhu i oduševio sve okupljene. No nažalost, pomalo se promijenila dinamika među članovima; otuđio je brojne ljude unutar zajednice pa su mjeseci razdvajanja uzeli […]

Danas, sutra i u subotu u 18 sati trodnevnicu će u crkvi Maria Königin predvoditi vlč. David Klarić, voditelj HKM-a Kassel, vlč. Blaž Kovač, župnik u Bielefeldu i vlč. Zrinko Brković, voditelj HKM-a Dortmund.

Tijekom sva tri dana moguće se ispovijediti od 17 sati, dok će krunica i listopadska pobožnost biti slavljeni u 17.30 sati.

“Nakon sv. misa uslijedit će zajedničko druženje uz kolače i piće. Glavna proslava bit će u nedjelju 31. listopada u crkvi Hl. Joseph. Sveta misa na rasporedu je u 12 sati. Parkirati se možete u okolnim ulicama (posebno na velikom parkingu kod željezničke stanice i pored Stadthalle). Bilo bi lijepo da oni koji imaju mogućnost dođu u narodnim nošnjama. Pjevači neka dođu ranije na svoja mjesta na koru”, javljaju iz HKM-a Bielefeld.

Svečano misno slavlje predvodit će nadbiskup mons. Nikola Eterović, apostolski nuncij u Republici Njemačkoj.

U 10 godina u Njemačku iselilo 426 845 Hrvata

Na panelu Iseljavanje I. održanom u subotu u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji u sklopu Šestoga hrvatskog socijalnog tjedna, bilo je riječi o problemu stambenog zbrinjavanja koji utječe na iseljavanje te o iseljavanju hrvatskih državljana u Njemačku, piše IKA. „Stan je temeljna čovjekova potreba, a stambena kriza u različitim vidovima negativno utječe na zasnivanje obitelji te time […]

“Uz malo žrtve i odricanja svi najstojmo radosno u zajedništvu molitve i zahvalnosti proslaviti naš zlatni jubilej. Naše zajedništvo u tom danu bit će jasan znak našeg postojanja, zahvalnosti i posebnosti koju dajemo u prostoru u kojem trenutno boravimo. Sretna nam i blagoslovljena jubilejska proslava”, zaključuju iz ove hrvatske katoličke misije.