Njemačka

Hrvatska katolička misija Hanau skupila pet tisuća eura za pučku kuhinju u Zagrebu

12. ožujka 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Francisko Pavljuk

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Hanau u Njemačkoj protekli vikend održana je duhovna obnova koju je predvodio fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu i glavni urednik časopisa „Veritas – glasnik svetog Antuna Padovanskoga“.

Hanau – Fulda – Marburg: Pola stoljeća hrvatske priče!

U sjedištu Hrvatske katoličke misije svetog Josipa, Hanau – Fulda – Marburg, u nedjelju je svečano obilježena 50. godišnjica postojanja ove zajednice. Misiju je 1973. godina osnovao biskup Fulde mons. Adolf Bolte. Gotovo od samog početka sve do danas zajednicu vode članovi Hrvatske provincije Svetog Jeronima franjevaca konventualaca sa sjedištem u Zagrebu, a posljednjih 17 […]

Duhovna obnova organizirana je na inicijativu župnika fra Ivana Kovačevića. Prvog dana u crkvi sv. Josipa u Hanau fra Vladimir je održao duhovni nagovor o temi obraćenja s ispitom savjesti, nakon čega je uslijedila prilika za ispovijed i slavlje svete mise.

Drugoga dana program je održan u crkvi sv. Petra i Pavla u Marburgu, sveučilišnom gradu i gradu zaštitnice Franjevačkoga svjetovnog reda sv. Elizabete. Uz slavlje sakramenta pomirenja, voditelj duhovne obnove održao je duhovni nagovor i slavio misu uz propovijed.

Korizmeni susret provincijala s franjevcima konventualcima u Njemačkoj: U korijenu riječi susret krije se riječ sreća

U njemačkoj Fuldi u srijedu je održan Korizmeni susret provincijala Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualca fra Miljenka Hontića s braćom koja djeluju u toj zemlji. Sudjelovali su svećenici misionari fra Ivan Kovačević iz Hanaua kao delegat, fra Pero Šestak iz Neumünstera, fra Ivan Penava iz Würzburga i fra Milan Gelo iz Tübingena… „U korijenu […]

Posljednjega dana duhovne obnove jutarnji dio programa održan je u crkvi sv. Luke u Fuldi, sjedištu biskupije, u kojem se okuplja zajednica hrvatskih vjernika. Zatim su uslijedile dvije mise u sjedištu misije u Hanau. Voditelj duhovne obnove u propovijedi je, kroz tumačenje riječi Božje, učvrstio i ohrabrio zajednicu vjernika na njihovom korizmenom hodu prema svetkovini Kristova uskrsnuća. Pozvao je okupljene Hrvate na preispitivanje svoga života osobito po pitanju nasljedovanja Isusa Krista.

Biskup Košić krizmao u Njemačkoj i istaknuo važnost vjere u stranom svijetu

Sisački biskup mons. Vlado Košić, na poziv voditelja hrvatske katoličke misije Hanau fra Ivana Kovačevića i voditelja hrvatske katoličke župe Kelkheim fra Ante Markovića, pohodio je u subotu 8. svibnja spomenute zajednice i podijelio sakrament svete potvrde. U Hanau je sakrament svete potvrde primilo 56 krizmanika, a u Kelkheimu 48 potvrđenika u dvije skupine. Biskup […]

Također, fra Vladimir je govorio o poslanju i djelovanju Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu te je tom prigodom od voditelja HKM-a Hanau fra Ivana Kovačevića primio donaciju u iznosu od pet tisuća eura.