Njemačka

Hrvatska katolička misija Köln proslavila Stepinčevo

12. veljače 2021. u 10:06

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Hrvatska katolička misija Köln proslavila je 10. veljače svog nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Viktora Stepinca.

Dubrovčanin iz Chicaga posvetio pjesmu bl. Stepincu

Danas je 61. obljetnica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Mnogi Hrvati u domovini i dijaspori odaju počast ovom dobrom čovjeku, koji se borio za vrijednosti na kojima počiva moderna i slobodna Hrvatska. Kardinala Stepinca često se sjete i u Chicagu. Naime, tamošnja hrvatska katolička misija od 1972. godine nosi njegovo ime, Stepinčevu sliku u crkvi […]

Središnja proslava Stepinčeva bila je u Minoritenkirche u Kölnu, a počela je molitvom krunice Božjeg milosrđa te molitvama Blaženiku za zagovor.

Prije mise u ulaznoj procesiji kroz crkvu na čelu su bili ministranti s kadionikom, križem i svijećama, a hrvatski i vatikanski barjak te barjak misije i lik Blaženika nosili su folklorašice i folkloraši. Misno slavlje predvodio je fra Tomislav Dukić, voditelj Hrvatske katoličke misije Düsseldorf, uz koncelebraciju don Marijana Uke, voditelja albanske misije sa sjedištem u Düsseldorfu, te fra Vuka Buljana i fra Denisa Šimunovića. Pjevao je veliki zbor pod vodstvom s. Renate i Mare Rice.

Na misi je bio i doc. dr. sc. Ivan Bulić, generalni konzul Republike Hrvatske u Düsseldorfu koji je argumentirano reagirao u obrani Stepinca na intervju gospođe Čalić objavljen na portalu katholisch.de 8. prosinca 2020.

Vjernici su se za blagdan pripremali trodnevnom duhovnom obnovom koja se sastojala od krunice Božjeg milosrđa i molitvi na čast bl. Stepinca te mise, javlja Hrvatska katolička misija Köln.

Moj susret sa Stepincem! Dijelio je nesebično vrijeme i novac pa njemu nije ostajalo gotovo ništa

Za mene je ime Stepinac povezano, u prvom redu, s djetinjim i osjećajnim spomenima, a za koje suvremena znanost jamči, da su temelji izvornih vrijednosti. Počelo je sve od Tijelova 1934., od uzvika mojeg oca iza raširenih novina: “Stepinac, moj kolega iz kadetske škole, postao je najmlađi nadbiskup na svijetu, zagrebački nadbiskup…” Bila je i […]

Prvi dan fra Vuk je blagoslovio sliku bl. A. Stepinca koju je naslikao Marijan Dadić. Drugi dan fra Denis je nakon mise održao predavanje namijenjeno mladima na temu “Stepinac i mladi”. Treći dan nakon mise fra Denis je predvodio klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.