Svjetionik pastoralne skrbi

Hrvatska katolička misija London predstavila planove za tekuću godinu

7. ožujka 2021. u 14:07

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija London

U Hrvatskoj katoličkoj misiji London u četvrtak je održan sastanak Povjerenstva Misije, na kojem je voditelj zajednice fra Ljubomir Šimunović podnio godišnje financijsko i pastoralno izvješće te predstavio planove za tekuću godinu.

Krunica s hrvatskom dijasporom u Njemačkoj: Žalosno je što naši ljudi moraju napuštati dvije najljepše zemlje na svijetu

Tridesetu Krunicu Hrvata svega svijeta u subotu je molila hrvatska dijaspora iz Njemačke. Pozivu patera Ike Mandurića odazvali su se fra Kristijan Montina (Wiesbaden), Davor Rupčić (Mittelbaden), vlč. Vilim Koretić (Aalen), fra Edvard Sokol (München) i Ivica Erić (Hamburg). Fra Kristijan Montina župnik je Hrvatske katoličke župe Wiesbaden od 2018. godine, u zajednici koja trenutačno […]

Fra Ljubomir je istaknuo kako je protekla godina bila izazovna, ali i uspješna na pastoralnom, kulturnom, humanitarnom i obnoviteljskom području, zahvaljujući Božjoj vjernoj pomoći, potpori dobročinitelja, revnom angažmanu dobrih suradnika i suradnji dragih osoba.

Član Povjerenstva dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, koji se sastanku pridružio online, zahvalio je fra Ljubomiru na zauzetom pastoralnom radu i naporima. Posebno se pohvalio nastojanja oko prijenosa misnih slavlja i drugih online aktivnosti tijekom čak tri nacionalna zatvaranja u Velikoj Britaniji.

Hrvatska katolička misija London/Screenshot

Također je čestitao Hrvatskoj katoličkoj misiji London na humanitarnim naporima kroz podršku aktivnostima Hrvatskog Caritasa i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, kao i za potresom stradali Dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vugrovcu.

Arh. Mišo Marlais, predstavnik zajednice, zahvalio je fra Ljubomiru na pružanju ustrajne pastoralne skrbi tijekom zahtjevnog vremena pandemije, održavanju duha zajednice, pomaganju onima kojima je bila potrebna podrška i ohrabrenje, izdavačkom i kulturnom djelovanju, kao i na zauzetosti oko obnove misijskih prostorija.

Preminuo je pater Daroslav Miklaušić. U intervjuu 2017. govorio je o tome kako je dobio šećer

Pater Daroslav (Ivan) Miklaušić, dugogodišnji dušobrižnik Hrvatske katoličke misije Beč, preminuo je jučer u glavnom gradu Austrije, u 74. godini života, 57. redovništva i 48. svećeništva. Rođen je 1947. godine u Zagrebu, kao posljednji od četvero djece u obitelji oca Vojka iz Zadra i majke Blaženke rođ. Štromar iz Petrinje. Djetinjstvo je proveo u selu […]

HKM u Londonu više od pola stoljeća nastoji biti svjetionik pastoralne skrbi za Hrvate, kao most susretanja pružati pomoć najpotrebnijima, ali i promicati hrvatski identitet i kulturu u ovom dijelu svijeta.