Njemačka

Hrvatska katolička misija Mittelbaden objavila detaljan plan hodočašća u Lourdes

30. travnja 2024. u 9:21

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Mittelbaden

Hrvatska katolička misija Mittelbaden objavila je najnovije informacije svojim župljanima o hodočašću u Lourdes. Svi polaznici trebaju ponijeti dokumente, zdravstvenu iskaznicu, lijekove, nešto gotovine, kišobran, kabanicu, toplu odjeću, zamjensku obuću i hranu za putovanje. Vrijeme u Lourdesu ponekad je nepredvidljivo, hladno i kišovito.

Hrvati iz Bavarske već 49 godina hodočaste u njemački Lourdes

Hrvati katolici s područja Bavarske iz 12 hrvatskih katoličkih misija, župa i zajednica hodočastili su u nedjelju 49. put u marijansko svetište Altötting. Altötting, kojeg nazivaju i njemačkim Lourdesom, jedno je od najznačajnijih i najposjećenijih hodočasničkih mjesta u Njemačkoj i Europi, udaljeno stotinjak kilometara od Münchena. Poznato je da su u Altötting hodočastili kraljevi i […]

Ove godine zbog velikog broja prijavljenih hodočasnika putuje se s tri autobusa – jedan dvostruki (Eberhardt – 80 mjesta) i dva klasična (Steidl – 57 mjesta). Voditelji hodočašća bit će trojica svećenika i dvoje pastoralnih suradnika.

Hodočasnici koji su se redovito prijavili raspoređeni su u autobuse broj 1 i broj 2 i bit će smješteni u hotel „Astrid“. Svi oni koji su bili na listi čekanja i naknadno se prijavili putuju s autobusom broji tri (klasični) i bit će smješteni u hotel „Agena“.

U autobus broj 1 ulaze vjernici iz Bruchsala i Karlsruhe koji su se redovito prijavili. U autobusu broj 2 voze se vjernici iz Pforzheima, Gaggenau i dio vjernika iz Kehla i Offenburga koji su se redovito prijavili. U autobus broj tri ulaze vjernici iz: 1. Pforzheima (naknadno prijavljeni), 2. Brettena (svi putnici), 3. Bruchsala (naknadno prijavljeni), 4. Karlsruhe (naknadno prijavljeni), 5. Triera i Saarbrückena, 6. Gaggenau (naknadno prijavljeni), 7. Kehla i Offenburga (naknadno prijavljeni).

Mjesto i vrijeme polazaka

Autobus broj 1 (Eberhardt)
Bruchsal – Schnabel Henning Str. 4 (Messplatz)18 sati
Karlsruhe – Europahalle19 sati
Autobus broj 2 (Steidl)
Pforzheim – Messplatz 18.30 sati
Autobus broj 3 (Steidl)
Pforzheim – Messplatz18 sati
Bretten – Busbahnhof18.30 sati
Bruchsal – Schnabel Henning Str. 4 (Messplatz)18.45 sati
Karlsruhe – Europahalle19.30 sati

Hodočasnici iz zajednica Trier/Saarbrücken u autobus ulaze u Karlsruhe u 19.30 sati. Vjernici iz zajednica Gaggenau/Rastatt/Baden-Baden u autobus ulaze u Baden-Badenu (Rasthof Baden-Baden, Autobahnhkirche Busparkplatz) u 20 sati. Hodočasnici iz zajednica Kehl/Offenburg u autobus ulaze na Rasthof Renchtal u 21.30 sati.

Molitva, veselje i zajedništvo Hrvatske katoličke misije Köln

Nakon trogodišnje pauze zbog koronavirusa, vjernici iz Hrvatske katoličke misije Köln uputili su se u zajedništvu s članovima HKM-a Dusiburg na tradicionalno hodočašće Hrvata zapadne Europe u Lourdes. Put prema svetištu, na koji je pošlo 84-ero hodočasnika, bio je ispunjen molitvom, duhovnim poticajima, pjesmom, veseljem, smijehom i zajedništvom. Na svetkovinu Uzašašća Gospodinova sveta misa slavljena […]

Povratak je u nedjelju 12. svibnja 2024. Hodočašće završava zajedničkom svetom misom u Gaggenau u 11.30 sati.