Hrvati u Njemačkoj

Hrvatska katolička misija Moers zahvalna za tri dana korizmene duhovne obnove

16. ožujka 2023. u 15:19

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Moers

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Moers protekli vikend organizirana je korizmena duhovna obnova koju je predvodio fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Tko je mladi franjevac koji je oduševio Hrvate u Wiesbadenu? Do svoje 15. godine je mucao, a onda se dogodilo čudo

Duhovnu obnovu za vjernike u Hrvatskoj katoličkoj župi u Wiesbadenu protekli vikend održao je fra Marin Karačić, franjevac Hercegovačke provincije te autor i izvođač brojnih duhovnih pjesama. Na klavijaturama ga je pratio Luka, student pete godine medicine. Sva tri dana program je bio vrlo bogat, a sastojao se od duhovnih nagovora, svete mise i klanjanja […]

Duhovna obnova započela je u petak u crkvi sv. Martina u Repelenu molitvom svete krunice, kada su vjernici imali mogućnost za sakrament svete ispovijedi. Prije svete mise dobrodošlicu predvoditelju duhovne obnove izrazio je fra Josip Filipović, voditelj misije. Uslijedio je nagovor o križu te čašćenje križa Gospodinova. Na kraju su svi prisutni vjernici imali mogućnost primiti pojedinačni blagoslov po rukama svećenika.

Hrvatska katolička misija Moers

Program drugog dana započeo je u istoj crkvi, kada su vjernici najprije imali mogućnost za svetu ispovijed. Molila se sveta krunica i slavljena je sveta misa. Nakon misnog slavlja uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu te pojedinačna molitva. U nedjelju je predvoditelj duhovne obnove slavio tri svete mise: u Dinslakenu, Repelenu i Bocholtu.

U Augsburgu održane duhovne vježbe za hrvatske svećenike i trajne đakone iz Zapadne Europe

Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i trajne đakone iz Zapadne Europe na temu „Daj mi duše, drugo uzmi“ održane su od 6. do 9. ožujka u Kući za duhovne vježbe „Sv. Pavao“ Biskupije Augsburg u Leitershofenu. Duhovne vježbe u organizaciji Hrvatskog dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni vodio je prof. em. dr. o. Josip Gregur, […]

“Bogu hvala za sve milosti koje smo doživjeli kroz protekla tri dana duhovne obnove u našoj misiji”, javili su iz Hrvatske katoličke misije Moers.