Kloppenheim

Hrvatska katolička zajednica Giessen objavila fotografije prve pričesti

22. svibnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička zajednica Giessen

Na svetkovinu Duhova u prepunoj crkvi St. Johannes Nepomuk u Kloppenheimu pod svečanom misom radosno je proslavljen sakrament prve pričesti koji je primilo sedam djevojčica i 13 dječaka.

Pogledajte fotogaleriju druženja Hrvata iz Giessena s drugim narodima: U Božjem kraljevstvu ne postoje doseljenici ili stranci

Hrvatska katolička zajednica Giessen u prošlu nedjelju bila je domaćinom Međunarodnog bogoslužja i druženja. U crkvi St. Albertus u Gießenu Hrvati su višejezično slavili svetu misu s Talijanima, Španjolcima, Poljacima i Nijemcima. Nakon misnog slavlja domaćin je organizirao druženje uz zakusku… “Ovakvom vrstom slavlja zrcalimo sliku jedne opće, svjetske Crkve, koja u svojoj biti nadilazi […]

Za ovaj svečani događaj mališani su se pripremali pohađajući redovito župni vjeronauk, a u tjednu pred proslavu s roditeljima su pristupili i sakramentu svete ispovijedi.

Hrvatska katolička zajednica Giessen

Ulaznom svečanom procesijom započelo je misno slavlje koje je predslavio župnik fra Ivan Jaković. Prvopričesnici su aktivno sudjelovali recitiranjem prigodnih pjesama, a Božju riječ, molitvu vjernika i prinos darova čitali su i prinijeli roditelji.

Hrvatska katolička zajednica Giessen

Fra Ivan Jaković i Kornelija Jerković prvopričesnike su pripremali kako bi ovaj radosni dan bio ispunjen crkvenim pjesmama, prigodnim recitacijama i zahvalnim pjesmama roditeljima koji su od mnogih izmamili i suze radosnice. Glazbenici Kruno Sarajlić i Davor Strgačić animirali su misu skladnim sviranjem i pjevanjem.

Duhovnu obnovu u Giessenu vodio prof. dr. fra Stipo Kljajić

“Lice Božje u licima drugih” bila je tema korizmene duhovne obnove u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Giessen koju je vodio bosanski franjevac prof. dr. fra Stipo Kljajić. Duhovna obnova započela je u četvrtak nagovorom i svetom misom u Kloppenheimu, a sutradan je u središtu ove hrvatske katoličke zajednice održan drugi duhovni nagovor. Nakon duhovnog nagovora vjernici […]

Na kraju mise fra Ivan je uputio riječi zahvale svima koji su sudjelovali u organizaciji, a čestitao je roditeljima i djeci. Prvopričesnicima su uručeni prigodni darovi.

Hrvatska katolička zajednica Giessen
Hrvatska katolička zajednica Giessen