Kanada

Lijepa vijest za Hrvate u Mississaugi! Josip Pavić svećenički je kandidat

19. kolovoza 2022. u 9:51

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Privatni album

Član Župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi Josip Pavić od lipnja je svećenički kandidat u St. Augustine’s Seminary u Torontu.

Obitelj Mesić poslala hrvatskoj župi 4,5 tisuće dolara za novi kip sv. Antuna Padovanskog

Župa Hrvatskih mučenika u Mississaugi primila je donaciju u iznosu od 4,445 kanadskih dolara za kupovinu novog kipa sv. Antuna Padovanskog. Sredstva je poslala obitelj Mesić, a prikupili su ih prijatelji i rodbina preminulog Antona. Anton Mesić rođen je 1. kolovoza 1939. godine, a preminuo je u Mississaugi 16. listopada 2021. Rodne Jezerane napustio je […]

Pavić je rođen 22. svibnja 1996. u Mississaugi gdje je i živio cijeli život. Osnovnu i srednju školu završio je u istom gradu, a na Sveučilištu Toronto diplomirao je političke znanosti i povijest religije i sociologije. Drugi je od petorice sinova ponosnih roditelja Anke i Ivana Pavića.

Josip je već razmišljao o svećeničkom pozivu, a odgovor u njemu konačno je sazrio početkom ove godine kada je to objavio župniku te stupio u kontakt s odgovornim osobama u St. Augustine’s Seminary.

Na svoju molbu o ulasku u bogoslovno sjemenište dobio je pozitivan odgovor pa će krajem kolovoza započeti svoju formaciju na teološko-filozofskom studiju u Torontu kao kandidat Nadbiskupije Toronto.

Hrvati u Mississaugi ispunili crkvu: Tek kasnije otkrivamo da su privlačne ponude današnjice zapravo otrov našeg života

Vjernici župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi proslavili su u nedjelju svog nebeskog zaštitnika – blaženog Alojzija Stepinca. Kako u posljednje vrijeme polako popuštaju ograničenja broja osoba u zatvorenom prostoru zbog COVID-19 pandemije, na misnom slavlju okupio se veći broj vjernika nego inače nedjeljom. Svetu misu predslavio je don Ilija Petković iz Oakvillea, susjedne hrvatske župe, […]

“Naša župna zajednica Hrvatskih mučenika u Mississaugi ponosna je što će i treći mladić (Josip) uz dvojicu braće (Krešimira i Marka Bušića) biti kandidat za svećenika. Dragi Josipe, hvala ti što se nisi plašio odgovoriti na Božji poziv! Budi hrabar u godinama formacije koje su pred tobom. Neka te prati zagovor Hrvatskih mučenika i sv. Josipa, čuvara nazaretske obitelji”, objavili su iz ove hrvatske župe u Mississaugi.