s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik

Hrvatske misionarke u Haitiju javile o napretku radova na Kući Maloga Isusa

11. kolovoza 2023. u 9:12

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Služavke Malog Isusa

Provincija Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije izvijestila je da je na spomendan sv. Joakima i Ane izlivena krovna ploča na Kući Maloga Isusa u Haitiju gdje kao misionarke djeluju hrvatske sestre služavke Malog Isusa.

Hrvatske misionarke s Haitija poslale poruku na Veliku srijedu

“Ne propustimo se propitkivati i provjeravati svoju savjest jer to je jedini način da rastemo u vjeri i mijenjamo se nabolje. Pitanje koje bismo svako jutro trebali postaviti sami sebi je: ‘Što danas mogu još bolje napraviti?’” Poruku za Veliku srijedu pripremile su redovnice Družbe Služavki Maloga Isusa s. Ana Uložnik i s. Liberija Filipović, […]

Iz Haitija su se javile s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik…

„Srce nam je ispunjeno neizmjernom radošću jer naš dugogodišnji san polako postaje stvarnost“, napisale su na početku poruke.

„Kuća je, Bogu hvala, sada pod krovom, a i drugo ćemo polako završiti uzdajući se u Božju Providnost! Naš Otac Utemeljitelj, sluga Božji Josip Stadler, je uvijek govorio: ‚Bog je davao, daje i davat će!‘ Time ohrabrene idemo dalje“, dodale su sestre.

Javile su da je „160 ljudi uglavnom mladih, dobilo priliku raditi i dobiti naknadu za svoj teški rad. Svi su bili sretni i radosno radili, a posebna radost je bila kad smo ih počastili s dva obroka, koje si mnogi ne mogu priuštiti. Na kraju dana svi smo se razišli umorni, ali radosni i zahvalni Bogu za sve”.

„Mali Isus je zaista učinio čuda za nas u ovom teškom vremenu. Situacija na Haitiju je jako teška, teško je doći i do materijala zbog svakodnevnih otmica i pljački jer su neke prometnice jako nesigurne. Zbog te nesigurnosti i rizika cijene svega su u stalnom porastu. Gradnju Kuće Maloga Isusa povjerile smo Malom Isusu, Gospi, sv. Josipu, sv. Ani i našem dragom Ocu Utemeljitelju koji je živio i umro za sirotinju“, napisale su s. Ana i s. Liberija.

Hrvatske misionarke poslale pismo: Milijuni Haićana žive u stalnoj nesigurnosti, ali NE i u očaju

Misionarke na Haitiju s. M. Liberija Filipović i s. M. Ana Uložnik, članice Družbe sestara Služavki Malog Isusa Provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije – Sarajevo, uputile su pismo zahvale sestrama i Društvu Prijatelja Maloga Isusa za potporu koju pružaju njihovom misijskom djelovanju. Pismo prenosimo u cijelosti… Drage sestre i dragi prijatelji Maloga Isusa! Radosne […]

Zahvalne su Bogu za uslišane molitve i divna djela Njegove Providnosti koju im iskazuje šaljući im na životni put divne ljude koji im pomažu u gradnji Kuće Maloga Isusa.

„Od srca i ovim putem zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos da gradnja napreduje“, istaknule su.

Služavke Malog Isusa

„Neka svako djelo ljubavi, odricanja, žrtve, rada i molitve slavi Boga, a i mi ćemo nastojati da Mu učinimo još više dobra u siromasima i potrebitima na ovom kraju svijeta. Posebno se radujemo da ćemo jednog dana otvoriti vrata naše kuće kako bismo mogli ponuditi više duhovnih i formativnih sadržaja za djecu, mlade, obitelji i gdje će mnogi imati priliku dobiti lijepu riječ i komad kruh, izreći molitvu…“, poručile su hrvatske misionarke.

Na kraju su još jednom zahvalile svima koji im pružaju duhovnu i materijalnu podršku, moleći blagoslov i zaštitu Maloga Isusa u njihovim životima i u životima njihovih najbližih…

Misionarke s Haitija: Bande polako preuzimaju vladavinu i siju strah

Zbog lošeg stanja na Haitiju, gdje su otmice sada već svakodnevne, pismom su se javile misionarke s. Ana Uložnik i s. Liberija Filipović, sestre Služavke Malog Isusa… “Drage naše sestre, rodbino i prijatelji! Vidimo da se vijesti s Haitija brzo šire. Kako se u našem narodu kaže “dobar glas daleko se čuje, a onaj manje […]

„Živio Mali Isus! Uvijek u našim srcima!“, zaključile su u poruci s. Ana i s. Liberija.