Žrtvama potresa

HNV Crne Gore poslao novčanu pomoć: Neka naša solidarnost ulije nadu u ovim teškim vremenima

19. siječnja 2021. u 10:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MORH

Uz poruke potpore državnom vrhu i prikupljenu pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, koji su poslani početkom siječnja 2021., Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore jučer je uplatilo prvu novčanu donaciju stradalnicima u Petrinji i okolici.

Iz HKM Dublin javljaju o konkretnim koracima prikupljanja pomoći

Vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin, obratio se svojim vjernicima, objasnivši im sljedeće korake u prikupljanju pomoći za potresom stradala područja. “Od 12. do 22. siječnja 2021. godine prikupljali bismo novac na bankovni račun naše Misije. Dva do tri puta tijekom toga perioda obavijestili bismo vas o iznosu koji je prikupljen. Od objave […]

Naime, HNV Crne Gore pozvao je odmah nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. sve ljude dobre volje da im se pridruže u akciji prikupljanja novčanih sredstava.

Akcija prikupljanja novčane pomoći trajala je od 29. prosinca 2020. do 15. siječnja 2021. Pravni subjekti i fizičke osobe ukupno su uplatili 6.825,00 eura, a na spomenuti iznos HNV je dodao 1.000,00 eura i ukupno uplatio 7.825,00 eura na račun Ministarstva financija Republike Hrvatske namijenjen stradalima u potresu.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su izvršili uplate i time se pridružili ovoj humanitarnoj akciji.

Ako uplaćujete novac građanima čiji su računi blokirani, evo na što morate paziti

Među stradalima u potresu ima građana čiji su računi blokirani. Kako bi unatoč tome mogli primiti pomoć, mole se uplatitelji da novčana sredstva tim građanima uplaćuju na zaštićene račune te u opis plaćanja navedu da se radi o donaciji zbog potresa, ističe se u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Financijske agencije… Tekst prenosimo u cijelosti: […]

“Neka naša solidarnost ulije nadu i ustrajnost u ovim teškim vremenima”, poruka je HNV-a Crne Gore.