Stradalima od potresa

Iz HKM Dublin javljaju o konkretnim koracima prikupljanja pomoći

14. siječnja 2021. u 10:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MORH

Vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin, obratio se svojim vjernicima, objasnivši im sljedeće korake u prikupljanju pomoći za potresom stradala područja.

Ako uplaćujete novac građanima čiji su računi blokirani, evo na što morate paziti

Među stradalima u potresu ima građana čiji su računi blokirani. Kako bi unatoč tome mogli primiti pomoć, mole se uplatitelji da novčana sredstva tim građanima uplaćuju na zaštićene račune te u opis plaćanja navedu da se radi o donaciji zbog potresa, ističe se u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Financijske agencije… Tekst prenosimo u cijelosti: […]

“Od 12. do 22. siječnja 2021. godine prikupljali bismo novac na bankovni račun naše Misije. Dva do tri puta tijekom toga perioda obavijestili bismo vas o iznosu koji je prikupljen. Od objave prvog pisma/obavijesti o prikupljanju sredstava prikupljeno je već 560 eura”, naglasio je vlč. Levaković, napomenuvši kako završetkom toga roka vidjeli o kojemu se točno iznosu radi te bi obavijestili sve vjernike za koji su se način odlučili.

Uplate bi išle izravno s računa Misije na račun izvršitelja usluge ili obitelji. Tražili bi i potvrdu da je pomoć stigla do konkretne obitelji ili pojedinca.

Tri načina/puta/kanala pomoći

“Kupnja stambeno-modularnog kontejnera – kontejner je opremljena svime potrebnim za život. Dakle, obitelj dobije ključ u ruke i useljava istoga trena, odmah po isporuci, odnosno postavljanju na za to unaprijed pripremljenu čvrstu podlogu. Svakako, tu će trebati riješiti pitanje vlasništva nad kontejnerom, kako bi se isti, nakon što se obitelj jednoga dana preseli u svoju kuću, mogao ponovno koristiti u neke slične svrhe – ako za to bude potrebe”, napisao voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin.

Prema njegovim riječima, može se ići i u smjeru konkretne jednokratne pomoći jednoj ili više obitelji – u dogovoru sa s. Smiljom Čirko, dugogodišnjom djelatnicom Caritasa sisačke biskupije, te s njezinom susestrom s. Vesnom Lagetar koja je 17 godina bila na službi u Petrinji.

“Treći prijedlog je višemjesečna jednokratna pomoć jednoj ili više obitelji – u dogovoru s već spomenutim redovnicama”, zaključio je vlč. Levaković.

Prijedlog Hrvatima u Dublinu: Uključimo se u ovu akciju – konkretnom pomoći

Vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin, zamolio je članove svoje misije da se uključe u konkretnu pomoć pojedincu ili obiteljima koje su stradale od potresa. Njegov prijedlog prenosimo u cijelosti… “Poštovani članovi naše misije, drage sestre i braćo! Od samoga početka pratim razvoj situacije vezane uz teški potres koji je pogodio Sisak, Petrinju, […]

Za sva dodatna pitanja javite se na e-mail adresu: info@hkmdublin.com ili na broj: 083 130 4143.