Vinkovci

Jača i ustrajnija molitva za naše misionare i misije diljem svijeta

31. kolovoza 2022. u 8:54

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Župu sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima u nedjelju su pohodile s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik, članice družbe Služavki Malog Isusa, misionarke s Haitija.

Hrvatski misionar iz Ruande: Ovdje još uvijek ima dosta gladnih koji nemaju ni zemlje, ni kuće, ni posla

Don Danko Litrić, SDB, misionar iz Ruande, posjetio je u subotu sestre karmelićanke u Brezovici. Susret je započeo misnim slavljem koje je don Danko predslavio uz asistenciju don Stjepana Bolkovca, SDB, ravnatelja na zagrebačkoj Knežiji. On je pozdravio svoga subrata i napomenuo kako je misionareva želja bila da posjeti Karmel prije povratka u Ruandu. Don […]

U svome obraćanju s. Ana najprije je zahvalila župniku vlč. Anti Lučiću i župljanima na dosadašnjoj podršci i pomoći. Zatim je dala kratko svjedočanstvo o životu na Haitiju te o djeci i siromasima za koje brinu.

Nakon mise svoje svjedočanstvo je uz prezentaciju podijelila pred Misijskom skupinom ove župe, koja joj je, uz molitve i dobre želje, pomogla i novčanim darom.

Posjet ovih dviju misionarki potaknuo je župnu misijsku zajednicu na jaču i ustrajniju molitvu za naše misionare i misije diljem svijeta.

Hrvatska misionarka iz Brazila: Od Amazonije bismo mogli štošta naučiti. Domorodački indijanci ovdje nikoga ne ostavljaju nezbrinutog

S. Beatrica Krstačić, redovnica Družbe Milosrdnih sestara Svetog Križa, gostovala je u subotu u Donjem Miholjcu gdje se susrela s Misijskom skupinom u Pastoralnom centru „Ivan Vajda“. Prisutnima je predstavila djelovanje Milosrdnih sestara Svetog Križa u misijama u Brazilu. Donjomiholjčani već više godina pomažu školovanje siromašne djece u toj zemlji kroz prodaju svojih rukotvorina ili […]

Svojim riječima potaknula ih je s. Ana: „Mi vas sve doživljavamo kao dar Božje providnost, jer bez vaše molitvene i materijalne pomoći ne bismo mogli toliko dobra činiti onima najmanjima i najpotrebitijima”, javlja IKA.