Rat

Još 80 Hrvata ostalo u Ukrajini. Ministar ih pozvao da se jave u veleposlanstvo

25. veljače 2022. u 15:41

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Građani iz glavnog grada Kijeva bježe i na svim cestama su velike gužve. Hrvatska veleposlanica Anica Djamić zasad ostaje u Ukrajini. Od stotinjak naših državljana u toj zemlji, ostalo ih je još 80-ak.

Milas: Očekujemo da će se ova ni u čemu utemeljena, nerazumljiva i potpuno neprihvatljiva odluka još jednom preispitati

Državni tajnik Zvonko Milas izrazio je podršku Hrvatima u Crnoj Gori povodom nedavne odluke Općine Tivat da se Hrvatskoj krovnoj zajednici Dux Croatorum neće produljiti Ugovor o najmu Doma kulture u Donjoj Lastvi, a pismo je uputio Zvonimiru Dekoviću, predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore. “Poštovani gospodine Dekoviću, iznimno neugodno iznenadila nas je nedavna odluka […]

“Nama se hrvatski državljani nisu dužni javiti, ali oni koji žele pomoć, a njih je bilo nekoliko, oni su se javili i mogu doći u veleposlanstvo”, rekao je Grlić Radman.

Ministar je naveo kako, prema njegovu saznanju, nema građana na području koje kontrolira Rusija.

“Oni su na sigurnom i mi preporučujemo da budu na zaštićenim mjestima. Veleposlanstvo im je uvijek otvoreno i na raspolaganju im je prostor u kojem mogu biti do daljnjeg odlaska na sigurno. Bilo bi dobro kada bi nas obaviještavali o svom odlasku iz Ukrajine. Radit ćemo sve kako bismo osigurali njihovu evakuaciju u Hrvatsku”, zaključio je Grlić Radman.