Hrvati u Njemačkoj

Karlsruhe: Ivan Vegh proslavio 80. rođendan

7. listopada 2022. u 8:35

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Mittelbaden

Na dan svete Faustine Kowalske, Poljakinje koju je papa Ivan Pavao II. proglasio svetom, Hrvatska katolička misija Mittelbaden u srijedu je proslavila rođendan jednog od svojih umirovljenika.

Članica Hrvatske katoličke misije Mittelbaden odlazi volontirati u Kolumbiju

Laura Apostolico članica je Hrvatske katoličke misije Mittelbaden iz zajednice Baden-Baden. Od malih nogu vezana je uz crkvu, najprije kao ministrantica, a posljednjih godina i kao čitačica na svetim misama. Ova 22-godišnjakinja nedavno je završila studij ekonomije. I dok drugi mladi sanjanju da završe fakultet i što prije pronađu neki posao, Lauru je srce vuklo […]

Slavljenik Ivan Vegh iz Karlsruhea proslavio je 80. rođendan u zajedništvu drugih umirovljenika i prijatelja. U Njemačku je došao davne 1968. godine iz Križa kod Ivanić Grada.

Izučio je stolarski zanat, a sada kao umirovljenik najviše vremena provodi sa svojom suprugom Fanikom u šetnji i slobodnim aktivnostima. Sa suprugom ima dvije kćeri: Sandru koja je udana za Matu Kneževića i imaju dvoje djece te Danijelu koja ima troje djece školaraca.

HKM Mittelbaden

Susret je počeo molitvom, pozdravom, pjesmom i radosnim druženjem oko zajedničkog stola, a nešto kasnije don Vjekoslav Kanić održao je katehetsku prezentaciju Starog zavjeta.

Uslijedile su razne društvene igre: “Čovječe, ne ljuti se” i “šnaps”. Uz već poznate starije poznanike, pridružilo se i dvoje novih umirovljenika. Bilo ih je 15 prisutnih.

Zanimljiva akcija Hrvata iz Mittelbadena! Traže se kumovi!

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavlja pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Iz misije potiču sve svoje vjernike da započeto kumstvo nastave. Ipak, ako netko iz financijskih ili bilo kojih drugih razloga to više ne može, neka se javi. “Akcija je to kojom se posebno ističemo […]

“Ovo je veoma važno u vremenu u kojem živimo, da lakše nadvladamo mnoge zdravstvene i starosne teškoće uz Božji blagoslov”, javio je don Vjekoslav Kanić iz HKM-a Mittelbaden.