Hrvati u Njemačkoj

Karlsruhe: Održano druženje crkvenih pjevača iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden

23. travnja 2024. u 8:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Mittelbaden

U dvorani misijskog centra u Karlsruhe u prošlu subotu organizirano je druženje crkvenih pjevača iz cijele Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. Na susret je došlo gotovo 90-ero pjevača iz zajednica Karlsruhe, Bruchsal, Pforzheim, Gaggenau, Rastatt, Offenburg i Bretten.

HKM Mittelbaden uoči 50. rođendana: U sve tri zajednice ulagalo se puno ljudskog truda i Božjeg blagoslova

Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavlja s proslavom 50. godišnjice pastoralnog rada u zajednicama Gaggenau, Rastatt i Baden-Baden. Ovaj jubilej zajednica je započela duhovnom obnovom u listopadu koju je predvodio svećenik don Damir Stojić, a za 18. i 19. studenog najavljen je novi programi… U petak će se u Gaggenauu održati svečana akademija u Jahnhalle s […]

Na početku se okupljenima obratio voditelj misije don Ivo Nedić zahvalivši čelnicima zborova i pjevačima koji glazbom oplemenjuju i čine svečanijima misna slavlja te koji ulažu veliki trud dolazeći redovno na probe pjevanja. Zatim su predstavnici svake zajednice pozdravili prisutne i ukratko predstavili zajednicu iz koje dolaze.

Pastoralni suradnik i voditelj zborova Darko Rubčić u kratkom predavanju podsjetio je na mjesto i ulogu pjevačā u liturgiji držeći se temeljnih smjernica iz dogmatske konstitucije o svetoj liturgiji Sacrosanctum Concilium (1963.) s posebnim naglaskom na sakralnu glazbu.

Zahvale su na kraju upućene domaćinima, članovima crkvenog zbora zajednice Karlsruhe zaduženima za organizaciju susreta i pjevačicama iz svih zajednica koje su s ljubavlju pripravile ukusna jela.

HKM Mittelbaden: Otkazan odlazak na Susret mladih u Bjelovar

Don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden, javlja kako je otkazan organizirani odlazak na Susret mladih u Bjelovar. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti… “Dragi mladi prijatelji. Nakon što je objavljen poziv za prijave, mi smo odmah krenuli u akciju, obznanili poziv na našoj internetskoj stranici, javili u crkvama pod misnim oglasima. Susret u Bjelovaru […]

U opuštenoj atmosferi, uz razgovor i pjesmu te raznovrsna jela i pića pjevači su se družili do kasnih večernjih sati. Bio je to prvi susret pjevača svih crkvenih zborova koji djeluju u misiji Mittelbaden i nadamo se da će prerasti u tradiciju.