Hrvati u Njemačkoj

HKM Mittelbaden: Otkazan odlazak na Susret mladih u Bjelovar

21. srpnja 2022. u 16:18

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook/HKM Mittelbaden

Don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden, javlja kako je otkazan organizirani odlazak na Susret mladih u Bjelovar.

U HKM-u Mittelbaden ove godine proslavljeno čak šest prvih pričesti. Sakrament primilo 96-ero mladih!

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden od 7. svibnja do 3. srpnja 2022. svečano je proslavljeno šest prvih pričesti. Sakramentu euharistije pristupilo je 96-ero prvopričesnika koji su se kod svojih vjeroučitelja za taj trenutak pripremali cijelu školsku godinu. Djeca su prvi put primila i sakrament ispovijedi. Karlsruhe Prvo ovogodišnje slavlje prve pričesti održano je u subotu […]

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti…

“Dragi mladi prijatelji. Nakon što je objavljen poziv za prijave, mi smo odmah krenuli u akciju, obznanili poziv na našoj internetskoj stranici, javili u crkvama pod misnim oglasima.

Susret u Bjelovaru zamišljen je kao jednodnevni događaj koji će se održati 17. rujna 2022. Nažalost, iz naše misije prijavilo se svega 20 osoba i dvoje je pokazalo interes. To nije dovoljan broj da se putuje na tako kratki, ali dugi put.

Mi smo dobili ponudu za autobus i ona iznosi 4300 €. Drugi problem je prenoćište sa subote na nedjelju jer organizator nema u ponudi neke objekte za noćenje. Očito se nije previše računalo na dolazak hrvatske mladeži izvan domovine.

Na kraju smo zaključili da se putovanje mora odgoditi. Sve u svemu, mjesto, vrijeme, program, ne daju jamstvo da će to biti jedan vjernički doživljaj.

Također trebamo biti svjesni da vrijeme održavanja Susreta mnogima iz naše misije ne odgovara, jer se tek vraćaju s godišnjeg odmora, a susret pada u prvi tjedan škole. Praktično čim počne škola, trebalo bi ponovno putovati.

Novo pojačanje HKM-u Mittelbaden. Marija je dijabetes približio Bogu, a David je shvatio kakav je život vrijedan življenja

Mario Majstorović i David Marić, bogoslovi Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca, provest će mjesec dana u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden. Bogoslovi će biti smješteni kod hrvatskih svećenika u Karlsruhe, a došli su zbog tečaja njemačkog jezika te aktivnog sudjelovanja i pomoći u radu ove hrvatske misije. “U ime pastoralnog tima, misijskih pastoralnih vijeća i […]

Nakon promišljanja odlučili smo da ove godine ipak nećemo ići organizirano na Susret hrvatske katoličke mladeži. Kao alternativu ponudit ćemo početkom nove školske godine našim mladima jedno lijepo putovanje u Njemačkoj. Vi koji ste se prijavili, dakako imate prednost da budete dionici toga putovanja.

Hvala za razumijevanje.

Primite iskreni pozdrav od vaših svećenika i pastoralnih djelatnika”.