FOTO I VIDEOGALERIJA

Köln: Mladi Hrvati u narodnim nošnjama odali počast žrtvama Domovinskog rata

22. studenoga 2022. u 13:37

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Köln

U crkvi Minoritenkirche u Kölnu u nedjelju je slavljena sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata. Tom prigodom na poseban način angažiran je bio zbor pod ravnanjem s. Renate Rappi, mladi i djeca odjeveni u hrvatske narodne nošnje te hrvatski branitelji koji žive u Kölnu i okolici.

Hrvati iz Beča i Frankfurta u sjećanju na žrtve Vukovara i Škabrnje

Brojne hrvatske župe i misije u domovini i dijaspori dostojanstveno su obilježile dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Misno slavlje u crkvi svetog Ante u petak je predvodio fra Ante Bilokapić, blagoslovivši svijeće koje su župljani u koloni sjećanja nosili do sjedišta Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main. Molitveni dio uz meditaciju vodio je […]

U nadahnutoj homiliji voditelj misije fra Vuk Buljan povezao je evanđeoski tekst, svetkovinu Krista Kralja i spomen na sve žrtve Domovinskog rata, između ostaloga istaknuvši: “Je li Krist, ako se damo voditi od ljudi, pogotovo od ljudi kojima Kristova riječ ništa ne znači, doista naš Kralj? Taj Kralj izabra ono što nije da uništi ono jest. Dakle, izabra razbojnika da pokaže kolika je i kakva je vjera onih koji predstavljaju Boga i korist od onih koji zastupaju čovjeka iliti narod! Čovjek koji ne priznaje svoje grijehe, neovisno o tom koju službu obnašao ili čast imao, osudit će Boga i razapet čovjeka. Dok će čovjek, koji priznaje svoje grijehe, znati ispravno prosuditi i Boga i čovjeka!”

Molitvu vjernika i prinos darova pratili su tekstovi napisani za tu prigodu. Misi je prisustvovao i dr. Ivan Bulić, generalni konzul Republike Hrvatske u Düsseldorfu. Na kraju mise fra Vuk je izrekao zahvalu svima koji su dali svoj obol kako bi slavlje proteklo dostojanstveno.

HKM Köln
HKM Köln
HKM Köln
HKM Köln