FOTOGALERIJA

Krizmano 185-ero Hrvata u Beču: Ako nema Duha Božjega nužno će nedostajati mira

29. svibnja 2024. u 8:55

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: I. Kuprešak, Ž. Batarilo

Danas 25. svibnja 2024. u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč nadbiskup Splitsko-makarski mons. Zdenko Križić podijelio je sakrament potvrde za 185-ero krizmanika. Na prvoj misi krizmu je primilo 79-ero kandidata, a na drugoj 106-ero. Pjevanje su predvodili na prvoj misi župni zbor, a na drugoj zbor mladih.

Donosimo izvještaj o tome kako su Hrvati u Beču proslavili Uskrs

Nakon što smo uz svečano pjevanje Muke i obrede Cvjetnice ušli u najsvetiji tjedan liturgijske godine, najprije smo kroz tri dana promatrali tri pjesme o sluzi Gospodnjem iz knjige proroka Izaije te je u središtu bila duhovna priprava za nadolazeće Vazmeno trodnevlje. Mnogi su tih dana pristupili sakramentu pomirenja, kako bi izmireni s Bogom dočekali […]

Mons. Križić propovijed je temeljio na Djelima apostolskim, tekstu koji govori o silasku Duha Svetoga…

I. Kuprešak, Ž. Batarilo

“A Duh je taj koji daje snagu za život, on ne uništava nego grije, daje toplinu i snagu da se možemo boriti s nedaćama života. Kada nema Duha onda se ne razumiju ni braća ni sestre. Apostol Pavao nam govori da je mir plod Duha Svetoga, ako nema Duha Božjega nužno će nedostajati mira”, rekao je nadbiskup.

I. Kuprešak, Ž. Batarilo

Krizmanicima je poručio da su pred njima izbori koje tek moraju napraviti, upozorio ih je da je moguće pogriješiti i napraviti pogrešan korak koji ima posljedice za cijeli život.

Na kraju svete mise fra Josip Koren, voditelj ove hrvatske misije u Austriji, čestitao je krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima, te zahvalio vjeroučiteljima koji su vodili krizmanike kroz ovu godinu.

U Beču održan duhovni koncert Alana Hržice. Mjesta su bila rezervirana mjesecima unaprijed

U prošlu subotu u bečkoj crkvi Pfarrgemeinde Hl. Kreuz održan je duhovni koncert slavljenja i molitve u izvedbi poznatog glazbenika Alana Hržice. Ovaj događaj privukao je značajan interes, a mjesta su bila rezervirana mjesecima unaprijed, što svjedoči o velikom zanimanju za vjerskim sadržajima među Hrvatima koji žive u inozemstvu. Svetu misu, koja je prethodila koncertu, […]

Zahvalio se i nadbiskupu Zdenku koji ih je pastirski pohodio te podijelio sakrament krizme krizmanicima. I zaželio mu da ga Duh Sveti vodi u nimalo laganom vođenju Splitsko-makarske nadbiskupije.

s. Dragana Tomić

I. Kuprešak, Ž. Batarilo
I. Kuprešak, Ž. Batarilo