Stepinčevo

Hrvati u Mississaugi ispunili crkvu: Tek kasnije otkrivamo da su privlačne ponude današnjice zapravo otrov našeg života

17. veljače 2022. u 0:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Vjernici župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi proslavili su u nedjelju svog nebeskog zaštitnika – blaženog Alojzija Stepinca.

Cleveland: Nasljedovanje Krista nema alternative

Hrvatska katolička zajednica u Clevelandu, u nedjelju je svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Svetoga Pavla, proslavila blagdan suzaštitnika blaženog Alojzija Stepinca, piše IKA. Dvije mise na taj značajni dan za hrvatsku zajednicu predvodio je i propovijedao don Ivan Bodrožić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Don Ivan je […]

Kako u posljednje vrijeme polako popuštaju ograničenja broja osoba u zatvorenom prostoru zbog COVID-19 pandemije, na misnom slavlju okupio se veći broj vjernika nego inače nedjeljom.

Svetu misu predslavio je don Ilija Petković iz Oakvillea, susjedne hrvatske župe, u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Božidarom Tenšekom, don Ivanom Vukšićem i fra Markom Puljićem.

‘Ponosni smo na svog sunarodnjaka koji je bio stup Crkve, moralna veličina i svjedok vremena’

Hrvatska katolička misija Essen proslavila je u subotu i nedjelju blagdan bl. Alojzija Stepinca. Središte događaja bilo je sveto misno slavlje koje je predvodio župnik Ivan Cestar. Prije početka sv. misa, svečano je u procesiji prema oltaru nošena slika blaženog Alojzija… “Djeca i mladi misije obučeni u hrvatske narodne nošnje još su više i vizualno […]

U prigodnoj propovijedi don Ilija je sve okupljene potaknuo da svojim životom prihvaćaju vrijednosti koje je živio blaženik te da slavlja, kako Stepinčeva tako i drugih blagdana, ne budu samo datumi na kalendaru već prilika da u potpunosti prepoznajemo svetinje koje su i njima bile najvažnije u životu: vjernost Bogu i Crkvi.

“A vrijeme u kojemu živimo često nam nudi privlačne ponude za koje mislimo da su šećer, a tek kasnije otkrijemo da su zapravo otrov našeg života te je zato još više potrebno imati svete nebeske zaštitnike”, naglasio je don Ilija.

Najbrojnija hrvatska župa u inozemstvu proslavila Stepinčevo

Vjernici iz Hrvatske katoličke župe München proslavili su svetkovinu svojeg nebeskog zaštitnika – bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika. Euharistijsko slavlje u nedjelju je predvodio apostolski nuncij u SR Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović, javlja IKA. Za ovu veliku svetkovinu župljani su se pripravljali duhovnom obnovom od 10. do 12. veljače s temom „Stepinac – hrvatski […]

Na misi su kao i uvijek u svečanim prilikama sudjelovali članovi folklornih društava u narodnim nošnjama (djeca i mladi), a misne dijelove svojim sviranjem popratili su i tamburaši.