HKM Johannesburg

Mališane u Južnoafričkoj Republici posjetio sveti Nikola

12. prosinca 2023. u 14:30

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Posljednjih dana pohoda Južnoafričkoj Republici, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić susreo se s hrvatskim vjernicima u Vanderbijlparku i Pretoriji, filijalama Hrvatske katoličke misije Johannesburg.

Hrvati u Johannesburgu proslavili blagdan svoga zaštitnika

Hrvatska katolička misija svetog Jeronima u Johannesburgu u prošlu nedjelju svečano je proslavila svog zaštitnika i blagdan svetog Franje Asiškog. Za veliku svečanost zaštitnika svetog Jeronima, župa se pripremala trodnevicom od 28. do 30. rujna 2023. koju je predvodio mons. Dario Paviša, otpravnik poslova u Apostolskoj nuncijaturi u Južnoj Africi. Nedjeljna sveta misa započela je […]

Tako je u subotu slavio svetu misu u crkvi sv. Franje u Vanderbijlparku u zajedništvu s mons. Darijom Pavišom, otpravnikom poslova Svete Stolice u JAR-u, fra Ivicom Perićem, članom Franjevačke provincije Bosne Srebrene i misionarom u Zambiji te manjom skupinom vjernika. Zajedništvo Euharistije nastavljeno je za obiteljskim stolom u srdačnom susretu i razgovoru.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

U nedjelju su ravnatelj Markić, mons. Paviša i fra Ivica slavili jutarnju svetu misu za 50-ak vjernika koji se jednom mjesečno okupljaju u kapeli kuće Nazaret u Pretoriji te su se također zadržali u srdačnom razgovoru nakon mise.

Istog dana ravnatelj Markić, zajedno s mons. Pavišom i stotinjak vjernika, slavio je svetu misu i u sjedištu HKM-a Johannesburg, u crkvi sv. Jeronima.

U Johannesburgu krizmano desetero Hrvata

U prošlu nedjelju na svetkovinu Krista Kralja, Hrvatsku katoličku misiju svetog Jeronima iz Johannesburga u Južnoj Africi pohodio je tamošnji nadbiskup mons. Buti Tlhagale. Tijekom svog pastirskog pohoda hrvatskoj misiji, nadbiskup je podijelio sakrament svete potvrde za desetero mladih članova ove hrvatske zajednice. Krizmanici su se cijelu godinu pripremali za taj svečani dan pod vodstvom […]

Osim toga, na sva tri mjesta prisutne je mališane sveti Nikola obradovao svojim darovima, a svi odrasli pozvani su na molitvu da Gospodin providi prikladnoga hrvatskog svećenika koji bi vodio ovu dinamičnu zajednicu vjernika.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu