Predaja vjerodajnica

Marija Kapitanović izvanredna i opunomoćena veleposlanica u Republici Moldovi

30. ožujka 2021. u 16:20

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Presidency of the Republic of Moldova

Tijekom službene ceremonije u moldovskom glavnom gradu Kišinjevu, veleposlanica Marija Kapitanović predala je vjerodajnice Nj. E. Maia Sandu, predsjednici Republike Moldove, čime je akreditirana kao izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Moldovi, sa sjedištem u Bukureštu.

Veleposlanica Kapitanović i predsjednica Sandu razmijenile su mišljenja o situaciji povezanoj s pandemijom koronavirusa u obje zemlje, posebno vezano uz proces cijepljenja stanovništva, te su, potvrdivši dobre i prijateljske odnose između dviju zemalja, razgovarale o mogućnostima jačanja gospodarske i kulturne suradnje.

Anita Tršić predala vjerodajnice. Obje zemlje imaju slične probleme i moguća rješenja

Anita Tršić predala je vjerodajnice predsjedniku Jorgeu Carlosu de Almeidi Fonseci, kao izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Hrvatske pri Republici Kabo Verde sa sjedištem u Lisabonu. U sklopu službenog posjeta Republici Kabo Verde, veleposlanica Tršić susrela se i s ministrom vanjskih poslova, zajednica i ministrom obrane Ruijem Albertom de Figueredo Soaresom, ministrom pomorstva Paulom Veigom, […]

U okviru službenog posjeta Republici Moldovi, veleposlanica Kapitanović susrela se i s državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Moldove Danielom Cujbă, veleposlanikom EU-a u Republici Moldovi Petrom Michalkom te šefom misije OESS-a u Republici Moldovi Clausom Neukirchom.