VELIKA FOTOGALERIJA

Ministar Grlić Radman s Hrvatima u Hamiltonu: Ovdje ste utkali neizbrisiv trag hrvatske kulture, tradicije, jezika, pjesme, plesova i hrane

19. studenoga 2021. u 16:57

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Gordan Grlić Radman/Facebook

Sudjelovanjem na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje s hrvatskom zajednicom u Hamiltonu, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman započeo je u četvrtak svoj posjet Kanadi.

Ministar Grlić Radman u Bugarskoj, Nebojša Koharović predao vjerodajnice u Singapuru

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravio je danas u službenom posjetu Republici Bugarskoj, gdje se susreo s tamošnjim ministrom vanjskih poslova Svetlanom Stoevim. Ministar je istaknuo izvrsne odnose Hrvatske i Bugarske, čvrsto usidrene na europskim vrijednostima, kao i bliskoj kulturnoj baštini te zajedničkim interesima u Europskoj uniji. Ministri su razmijenili mišljenja o […]

“Danas se prisjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje – mjesta koje smo ponovno izgradili, i žrtava Domovinskog rata, u kojem smo pobijedili. Nikad nećemo zaboraviti žrtvu hrvatskih branitelja koji su svoje živote ugradili u same temelje slobodne i demokratske Hrvatske. Danas se prisjećamo zvjerskih zločina i velikosrpske agresije na Hrvatsku, tisuća nevinih žrtava te neizmjerne boli i patnje”, rekao je ministar u svom obraćanju pripadnicima hrvatske zajednice.

Dodao je kako je Republika Hrvatska u 30 godina neovisnosti prošla dug put i postigla veliki napredak od borbe za opstanak i međunarodno priznanje u devedesetim godinama do današnje moderne zemlje, čija se zastava, grb i boje prepoznaju diljem svijeta.

Osvrnuo se i na hrvatsku zajednicu u Kanadi koja prema posljednjem popisu stanovništva broji preko 130 tisuća članova.

“Bez zadrške možemo reći da su Hrvati obogatili kanadsko društvo hrvatskom kulturom i običajima te su utkali neizbrisiv trag hrvatske kulture, tradicije, jezika, pjesme, plesova i hrane”, istaknuo je Grlić Radman.

FOTO I VIDEO: Ministar Grlić Radman uručio Živku Knezoviću hrvatsko državljanstvo

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, jučer je u Chicagu posjetio Hrvatski etnički institut i Hrvatsku franjevačku kustodiju Svete obitelji. Tom prigodom ministar se sastao s fra Jozom Grbešom, kustosom hrvatskih franjevaca za Sjedinjene Američke Države i Kanadu, koji ga je upoznao sa stogodišnjom franjevačkom prisutnošću na sjevernoameričkom kontinentu i sa […]

Izlaganje je zaključio zahvalivši Hrvatima u Kanadi na svemu što su učinili i što još čine za domovinu: “Hrvati u Kanadi u najtežim su trenucima, tijekom Domovinskog rata, nesebično, iskreno i strastveno pomagali Hrvatskoj. Toj nesebičnosti svjedočili smo i nedavno nakon razornog potresa u Petrinji i brojnih donacija iz Kanade”.