Iskusna diplomatkinja

Mirjana Spoljaric Egger bit će prva žena na čelu Međunarodnog odbora Crvenog križa

30. studenoga 2021. u 6:54

Potrebno za čitanje: < 1 min

Vesna Kukavica

Vijesti

FOTO: YouTube/Screenshot

Švicarka Mirjana Spoljaric Egger bit će prva žena na dužnosti predsjednika Međunarodnog odbora Crvenoga križa, priopćio je ovih dana ICRC, jedna od najuglednijih humanitarnih organizacija u svijetu.

Veliko priznanje za vrhunskog matematičara iz Osijeka koji predaje na Sveučilištu Utah

Mladen Bestvina, dopisni član HAZU i profesor matematike na Sveučilištu Utah, izabran je za plenarnog predavača na Međunarodnom kongresu matematičara koji će se održati 2022. godine u Sankt-Peterburgu. Profesor Bestvina bavi se topologijom i teorijom simetrija koristeći metode moderne geometrije i topologije, javlja HAZU. Stoga ne čudi što je izabran među 21 vodećeg matematičara u […]

Spoljaric Egger koja će 1. listopada 2022. zamijeniti Petera Maurera, trenutačno obnaša dužnost ravnateljice Područnog ureda za Europu i Zajednicu neovisnih država UN-ova programa za razvoj (UNDP). Predsjednički mandat traje četiri godine i može se obnavljati.

“Velika je čast i odgovornost biti izabran za predsjednika organizacije kojoj sam se dugo divila zbog njezine uzbudljive misije u cijelome svijetu”, rekla je Spoljaric Egger, prenosi se u priopćenju.

Obvezala se da će štititi humanitarne vrijednosti organizacije i “zauzimati se za potrebe najranjivijih”.

Dijaspora.hr danas slavi svoj prvi rođendan! Samo želimo ispričati priču svjedoka jednog vremena

Kroz desetljeća odlazaka, izbjeglištva, daljine i muke dobri čovjek hrvatske dijaspore uvijek bijaše tražitelj slobode, branitelj dostojanstva svog imena i istine o svojoj domovini. Puno je on ispričao svojih priča na stazama nikad znanim i ostavio tragove u knjigama i tiskovinama, u sudskim i zatvorskim ćelijama, u domovinama i obiteljima, u crkvama i dvoranama, u […]

Spoljaric Egger je iskusna diplomatkinja. Obnašala je niz dužnosti u švicarskom ministarstvu vanjskih poslova u New Yorku i u UN-ovoj Agenciji za pomoć i rad s palestinskim izbjeglicama (UNRWA). Diplomirala je filozofiju, ekonomiju i međunarodno pravo na sveučilištu u Baselu i u Ženevi.

Udana je i majka je dvoje djece.