Poniznost i ljubav

Misa i obred preminuća sv. Franje Asiškog u Münchenu

5. listopada 2023. u 9:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Jozo Župić

Misa u čast sv. Franje Asiškoga i obred preminuća slavljeni su u utorak u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Münchenu. Pjevanu misu predslavio je fra Frano Milanović Litre u zajedništvu s fra Petrom Klapežom, fra Edvardom Sokolom i fra Slavenom Čekom te okupljenim vjernicima.

Hrvati u Münchenu oprostili se od fra Ivana Vuletića koji se vraća u domovinu

Voditelj Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Münchenu izrazio je u nedjelju zahvalnost dosadašnjem župnom kapelanu fra Ivanu Vuletiću koji je tijekom večernje mise posljednji put slavio misu s tamošnjim vjernicima… „Od našeg fra Ivana oprostili smo se danas na svim našim nedjeljnim misama u župi München, a posebno na središnjoj misi u crkvi […]

Prije mise vjernici su imali mogućnost za slavlje sakramenta pomirenja. Pjevanje su predvodili članovi Franjevačke mladeži uz klavirsku pratnju voditeljice zbora i orkestra Frame s. Nikoline Bilić.

Fra Frano je u propovijedi istaknuo Franjinu poniznost i ljubav prema neprijateljima. Tu poniznost i ljubav počeo je na poseban način živjeti nakon svoga susreta s gubavcem kojega je zagrlio i poljubio, i tako je zavolio ono što je mrzio i postao je pravi Isusov sljedbenik.

Nakon mise svećenici i narod izmolili su Večernju sa psalmima i slušali izvješće sv. Bonaventure i Okružnicu brata Ilije o smrti sv. Franje koji je pobožno umro u prisutnosti braće u Asizu 1226. godine.

München: Velika sreća i krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić

U Hrvatskoj katoličkoj župi München voditelj fra Petar Klapež predvodio je u subotu svečano misno slavlje tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić. Na početku mise župnik je izrekao pozdravne riječi krštenici, njezinim roditeljima, kumovima i svim prisutnima. U propovijedi je izrazio radost što župna zajednica, nadbiskupija […]

Dok su vjernici držali u rukama upaljene svijeće koje su im podijelili vrijedni ministranti, kapelom je odzvanjala pjevana antifona: O presveta dušo, kojoj na smrti, građani nebeski dolaze u susret, anđeoski zbor se veseli, a preslavno Trojstvo poziva govoreći: ostani s nama u vijeke.