Majci Božjoj Lurdskoj

Na hodočašću u Maria Gugging veliki broj mladih Hrvata iz Austrije

26. rujna 2023. u 10:18

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

U svježe subotnje jutro vjernici Hrvatske katoličke misije Beč okupili su se u svojoj misijskoj crkvi te blagoslovnom molitvom započeli hodočašće Majci Božjoj Lurdskoj u Maria Gugging.

Hrvati iz Beča pješice hodočastili u Maria Gugging

Vjernici Hrvatske katoličke misije Beč u prošlu subotu uputili su se na hodočašće u Maria Gugging. Krenuli su u ranim jutarnjim satima nakon molitve iz crkve am Hof prema posljednjoj tramvajskoj stanici Pötzleinsdorf. Putem su molili krunici, pjevali i družili se. Kao i u lipnju ove godine, bio je veliki broj hodočasnika. Zahvaljujući dobrim vremenskim […]

Hodočašće je vodio fra Darko Grmača, a sudjelovalo je nekoliko stotina vjernika. Dalo se primijetiti da je na hodočašću velik broj mladih osoba.

“Molili smo za početak školske, akademske, vjeronaučne i katehetske godine. Molila se krunica, pjevale su se duhovne pjesme, razgovaralo se i družilo. Ovo hodočašće bilo je prilika i za susret s milosrdnim Gospodinom preko sakramenta svete ispovijedi”, javila je s. Dragana Tomić iz ove hrvatske katoličke misije u Austriji.

Hrvatska katolička misija Beč

Nakon nešto više od sedam sati hodočašćenja, vjernici su stigli do spilje Gospe Lurdske u Maria Gugging. Misu je predslavio fra Darko, a pjevanje je animirao Toni Piplica, član misije.

Fra Darko je u propovijedi govorio o Marijinoj i našoj vjeri. Ukazao je da se nalazimo u krizi vjere, a Marija neka nam bude uzorom vjere i povjerenja, ona koja je imala potpuno povjerenje u Boga, pitala se kako će to biti, ali nije nikad izgubila vjeru. Potaknuo nas je da se predamo Bogu, jer on će sve izvesti na dobro.

Upitao je zatim: imamo li mi vjeru poput Marije?

“Reći ćemo da smo vjernici, prozivati druge idu li u crkvu, ispovijedaju li se. Što čovjek pored mene ima od moje vjere, pomaže li moja vjera ikome da postane bolji?”, naglasio je fra Darko Grmača.

Hrvati iz Beča hodočastili u Maria Gugging

Uoči završetka školske, akademske i vjeronaučne godine, vjernici Hrvatske katoličke misije Beč u subotu su pješačkim hodočašćem u Maria Gugging zahvalili Gospodinu i Majci Mariji za sva primljena dobra, javlja HKM Beč. Župljani su se okupili u bečkoj crkvi am Hof, gdje su imali zajedničku molitvu nakon koje su se zaputili prema Schottentoru, pa dalje […]

Hodočasničkom misom i blagoslovnom molitvom završeno je hodočašće ispred spilje Gospe Lurdske, u prirodnom ambijentu zelenila i cvrkuta ptica.

Hrvatska katolička misija Beč