Prijeti rušenje

Najavljeni radovi na krovu hrvatske crkve u Beču

27. lipnja 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

Tijekom detaljnog čišćenja krova hrvatske crkve am Hof u Beču uočeno je kako se na jednom dijelu istoga pojavilo ulegnuće. Kao privremeno rješenje te 2017. dio krova je saniran.

Biskup Petar Palić krizmao 183 Hrvata u Beču

Hrvatska katolička misija Beč u subotu je tijekom dva misna slavlja proslavila primanje sakramenta svete potvrde. A njega je po rukama Mostarsko duvanjskog biskupa Petra Palića primilo 183-oje krizmanika. U koncelebraciji su bili: fra Marko Neretljak, franjevac trećoredac i franjevci koji djeluju u ovoj misiji: fra Radovan Ćorić, fra Josip Koren, fra Marko Vuković i […]

No Hrvatska katolička misija Beč od prošle godine priprema se na obnovu cijele lijeve lađe…

“Kod posljednjih radova prije više desetaka godina ispod crijepa je postavljena nepropusna folija koja nije dala disati letvama pa su iste s vremenom dobrano natrule i prijeti opasnost da se kod neke veće količine snijega taj dio krova površine 465 četvornih metara sruši”, javili su iz Hrvatske katoličke misije Beč.

Nadbiskupski građevinski ured nakon pregleda dokumentacije i uvjerivši se više puta na licu mjesta da je sanacija hitno potrebna, dao je zeleno svjetlo za početak radova.

A početak sanacije krova očekuje se u rujnu i ista bi trebala trajati oko mjesec dana. Za izvođača je izabrana tvrtka „Dach & Gebäudeservice“ iz Beča.

Ovo je priča o Hrvatici iz Beča koja je osjetila klicu duhovnog poziva

U neposrednoj blizini Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, s druge strane bistričke kalvarije, u podnožju 11. i 12. postaje Križnoga puta, nalazi se samostan klauzurnih sestara karmelićanki, Karmel Majke Božje Bistričke i blaženog Alojzija Stepinca. Tamo je 2015. godine otišla Ana Piplica, vjernica Hrvatske katoličke misije Beč i članica Frame. Odlučila je posvetiti svoj […]

“Uz taj ogroman posao tvrtka će promijeniti i dotrajale drvene šetnice između desne strane krova crkve i krova zgrade Seitzergasse 5 u kojoj se održavaju vjeronauci, razni susreti, gdje stanuje osoblje misije i grije se na plin. Kotao za zagrijavanje vode, koji je ugrađen 1986. godine, dotrajao je. Ovog ljeta ga moramo zamijeniti novim ili prijeći na neko alternativno rješenje”, zaključili su iz HKM-a Beč.