Spone koje nas povezuju

Najavljujemo: u srijedu virtualna konferencija o projektima hrvatskih manjinskih zajednica

11. prosinca 2020. u 16:09

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

U srijedu 16. prosinca 2020. s početkom u 17 sati, posredstvom Zoom aplikacije, održat će se virtualna konferencija – REPUBLIKA HRVATSKA I PROJEKTI HRVATSKIH MANJINSKIH ZAJEDNICA – SPONE KOJE NAS POVEZUJU. Skup će pozdraviti ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Završena obnova zgrade Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru

Nakon višegodišnjeg čekanja završena je obnova zgrade Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru. Generalni konzulat Republike Hrvatske, na novoj adresi Trg Bokeljske mornarice 392, posjetili su predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković i potpredsjednik HGI-ja Ilija Janović, javlja Radio Dux. Zgrada je u vlasništvu Republike Hrvatske i nalazi se […]

Uvodno izlaganje održat će Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Do sada su sudjelovanje na konferenciji najavili predstavnici hrvatskih manjinskih zajednica u Sloveniji, Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj, Rumunjskoj i Crnoj Gori.

Konferencija će biti prenošena i putem Facebook stranice Hrvatske matice iseljenika, a teme o kojima će se govoriti na konferenciji su: financiranje manjinskih projekata unutar financijskih mogućnosti Republike Hrvatske, izgradnja infrastrukture hrvatskih manjinskih zajednica, financiranje manjinskih projekata od strane država manjinskih zajednica i njihova povezanost s financijskom pomoći Republike Hrvatske, s druge strane novca – drugi načini podrška manjinskim projektima te primjeri suradnje – njihove dobre i loše strane.

Organizator skupa je Hrvatska matica iseljenika.