Bolji uvjeti rada

Završena obnova zgrade Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru

10. prosinca 2020. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Radio DUX

Nakon višegodišnjeg čekanja završena je obnova zgrade Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Buenos Airesu otvoreno za rad sa strankama. Evo kako možete do termina

Konzularni ured Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Airesu počeo je 1. prosinca 2020. godine s radom sa strankama. Stranke će se primati isključivo uz prethodnu najavu i dobiveni termin. Za rezervacije pošaljite e-mail na adresu: consulado.ar@mvep.hr ili nazovite broj telefona: 0054 11 4777 7284, isključivo popodne od 14 do 16 sati. Iz veleposlanstva mole sve […]

Generalni konzulat Republike Hrvatske, na novoj adresi Trg Bokeljske mornarice 392, posjetili su predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković i potpredsjednik HGI-ja Ilija Janović, javlja Radio Dux.

Zgrada je u vlasništvu Republike Hrvatske i nalazi se u Starom gradu u Kotoru. Obnovljena je po šengenskim standardima, koje zahtjeva jedan ovakav projekt.

Sada će novi, iznimno bolji uvjeti olakšati rad Generalnog konzulata na dobrobit cjelokupnog života hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Predstavnici hrvatske nacionalne manjine izrazili su zahvalnost što su dobili priliku posjetiti zgradu te su istaknuli značaj ovog projekta na zadovoljstvo kako Hrvatske tako i Crne Gore.

Generalna konzulica Jasminka Lončarević izrazila je zadovoljstvo posjetom i podrškom te se zahvalila gostima na lijepim željama za sretan početak.

Obustavljeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje hrvatske kratkotrajne vize

S ciljem suzbijanja i sprječavanja širenja koronavirusa COVID-19, privremeno se, do daljnjega, obustavlja zaprimanje zahtjeva za izdavanje hrvatske kratkotrajne vize u hrvatskim veleposlanstvima/konzulatima. Obustava zaprimanja zahtjeva ne odnosi se na sljedeće kategorije osoba: članovi obitelji hrvatskih državljana; članovi obitelji građana EGP-a, Švicarske Konfederacije i Ujedinjenoga Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske*; NAPOMENA: Članovima obitelji u […]

Generalni konzulat sljedeći tjedan službeno započinje s radom u obnovljenoj zgradi.