Jasna Vojnić

‘Nemoguće je u ovako malom sustavu u jednoj godini napraviti sve što bismo željeli’

3. veljače 2022. u 16:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji

Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji predstavilo je prijedloge Godišnjeg izvješća za 2021. i Godišnjeg plana rada za 2022.

Tko je Mira Tumbas, nova dopredsjednica HNV-a za područje Subotice?

Na 68. sjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Mira Tumbas izabrana je za dopredsjednicu HNV-a za područje grada Subotice, zamijenivši na toj dužnosti Ladislava Suknovića. Tumbas je rođena 1963. u Tavankutu. Godine 1991. diplomirala je na Građevinskom fakultetu u Subotici i od iste godine radi kao profesorica stručnih predmeta u Politehničkog školi u Subotici; […]

„Na početku svake godine odvojimo vrijeme za koordinaciju djelovanja i usklađivanje planova rada kako bi ključne institucije funkcionirale kao jedinstveni sustav. Najprije smo ‘izlistali’ sve aktivnosti na sastanku Ureda Vijeća, zatim smo ključne pravce koordinirali s NIU-om ‘Hrvatska riječ’ i Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, a onda smo takav prijedlog dopunili s planovima dopredsjednika HNV-a, članova Izvršnog odbora, upravitelja fondacija i zaklade te tajnice Vijeća. Jako je važno dobro iskomunicirati i uskladiti godišnje planove rada jer je nemoguće u ovako malom sustavu u jednoj godini napraviti sve što bismo željeli i pružiti podršku u svakom području i svakom mjestom gdje za tim ima potrebe. Promišljamo svakako da, ipak, u jednom mandatu budu pokrivena sva područja i sve ključne stavke iz platforme koju smo napravili i što smo obećali na početku ovog saziva”, rekla je predsjednica Vojnić, dodavši kako nakon ovakve pripreme dokumenata slijedi njihovo usvajanje od strane vijećnika HNV-a.

HNV u Republici Srbiji pisao predsjedniku Vučiću

Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji uputila je 5. ožujka službeni zahtjev predsjedniku Aleksandru Vučiću u kojem traži uvođenje hrvatskog jezika u službenu uporabu u Gradu Somboru, općinama Apatin i Bač te na području cijele Autonomne Pokrajine Vojvodine. Ohrabrena primjenom načela pozitivne diskriminacije na posljednjoj sjednici Skupštine Grada Subotice, kod izglasavanja izmjena […]

Ispred Ureda HNV-a sastanku su prisustvovali i predsjednik Izvršnog odbora HNV-a i upravitelj Fondacije za razvoj hrvatske zajednice u Republici Srbiji „Cro-Fond“ Lazar Cvijin te članica IO-a HNV-a zadužena za obrazovanje Margareta Uršal, a prisutni su bili i član IO-a HNV-a zadužen za kulturu Vojislav Temunović, dopredsjednik HNV-a za Sombor Željko Šeremešić, dopredsjednik HNV-a za Podunavlje Željko Pakledinac, dopredsjednica HNV-a za Suboticu Mira Tumbas, tajnica HNV-a Mira Stantić, upravitelj Zaklade „Spomen-dom bana Josipa Jelačića“ Darko Polić i upraviteljica Fondacije „Antun Gustav Matoš“ Katica Naglić.

Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji