Služenje zajednici

Novi voditelj HKM-a Regensburg: Uzmi svoj križ jer te vodi u Nebo

13. rujna 2021. u 9:45

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Tijekom mise u bazilici Naše Gospe kod Stare kapele u Regensburgu, jučer je vjernicima hrvatske katoličke misije predstavljen novi voditelj vlč. Vlado Letinčić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich krizmano 45-ero mladih

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak podijelio je u subotu 45 sakramenata svete potvrde u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich. Čestitamo krizmanicima i neka ih prati snaga Duha svetoga… Krizmanici u Zürichu Gabriel Aračić, Tonka Babić, Nina Baran, Anna Barukčić, Nina Batinić, Bruno Brisar, Luka Dukić, Dominic Heil, Ivan Herceg, Kristijan Ikić, Mateo Ivičić, Katarina Jurić-Pešić, Ana […]

Kanonik Thomas Pinzer, voditelj glavnog odjela za dušobrižništvo Biskupije Regensburg, pročitao je na početku misnoga slavlja dekret regensburškog biskupa mons. Rudolpha Voderholzera, kojim se vlč. Letinčić imenuje novim voditeljem Misije. Poželjevši mu dobar početak službe te nudeći mu svesrdnu podršku i suradnju, ujedno je prenio srdačnu zahvalu generalnog vikara dosadašnjem voditelju vlč. Josipu Antoncu, koji zbog teške bolesti nije mogao sudjelovati u slavlju, za 38-godišnje služenje u toj misiji.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Započinjući slavlje vlč. Letinčić izrazio je radost što će moći služiti toj zajednici, koja je jedno vrijeme zbog bolesti vlč. Antonca bila bez pastira, a sada stoji pred novim početkom i nastavkom okupljanja i sabiranja, da bi se Božja riječ u njoj i dalje nastavili širiti i naviještati. U svojoj homiliji istaknuo je vjeru svetoga Petra koja je unatoč krizama ustrajala u odanosti Kristu i donijela živi plod u njegovu životu i životu Crkve kojoj je postavljen za predvoditelja.

HKM Göttingen-Braunschweig: Odlazak don Ante Ivančića i dolazak vlč. Tomislava Kolara

U službu voditelja Hrvatske katoličke misije Göttingen-Braunschweig u nedjelju je svečano uveden vlč. Tomislav Kolar, svećenik Sisačke biskupije. Zajednica se ujedno oprostila od dosadašnjeg voditelja misije don Ante Ivančića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije. Misnim slavljima u Braunschweigu i Göttingenu prisustvovali su: dr. Christian Hennecke iz Vijeća generalnog vikarijata koji je zadužen za dušobrižništvo katolika drugih materinskih […]

Istaknuo je da Krist svoje učenike i danas pita: „Tko sam ja za tebe?“, i dok opominje Petra pogledom promatra učenike želeći da i sami osjete da nisu izostavljeni i da je svaki pitan da odgovori za sebe. Da bismo i mi danas u srcu i životu osjetili Njegov pogled, poziv za život po vlastitoj volji ili bjegove od Njega, ali i ohrabrenje: „Uzmi svoj križ jer te vodi u Nebo“, poručio je.