Puno uspjeha u daljnjem radu

HKM Göttingen-Braunschweig: Odlazak don Ante Ivančića i dolazak vlč. Tomislava Kolara

8. rujna 2021. u 10:21

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Živa zajednica

U službu voditelja Hrvatske katoličke misije Göttingen-Braunschweig u nedjelju je svečano uveden vlč. Tomislav Kolar, svećenik Sisačke biskupije.

Bad Cannstatt-Feuerbach: Župljani se oprostili od fra Frane Milanovića

U zajedništvu kolege fra Filipa Mimice, folklora, ministranata, zbora i vjernika ovih zajednica, fra Frano Milanović Litre u Liebfrauenkirche proslavio je misu zahvalnicu za rad i plodove sedmogodišnjeg suživota i služenja našem narodu u Stuttgartu. Svima se zahvalio na dobroj suradnji i razumijevanju, naglasivši da mu je to bio najduži mandat u 28 godina svoga […]

Zajednica se ujedno oprostila od dosadašnjeg voditelja misije don Ante Ivančića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije.

Misnim slavljima u Braunschweigu i Göttingenu prisustvovali su: dr. Christian Hennecke iz Vijeća generalnog vikarijata koji je zadužen za dušobrižništvo katolika drugih materinskih jezika Biskupije Hildesheim, zatim don Ante Ivančić, dosadašnji župnik HKM-a u Gottingen-Braunschweig, preč. Wigbert Schwarz, dekan Dekanata u Göttingenu, preč. Hans R. Haase, župnik Župe sv. Pavla u Göttingenu, članovi misijskog župnog pastoralnog vijeća i veći broj župljana.

Primopredaja u Hrvatskoj katoličkoj misiji Saarbrücken

Nedjeljnim euharistijskim slavljem koje je u crkvi sv. Elizabete u Saarbrückenu predvodio nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu Tomislav Markić, članovi misije oprostili su se od dosadašnjega dušobrižnika don Josipa Kajića te iskazali dobrodošlicu novom voditelju don Anti Adžamiću. Na misi je sudjelovao i njemački župnik Matthias Schmitz, koji uime Biskupije Trier vodi brigu […]

Don Anti Ivančiću zahvalilo se na dosadašnjem služenju i svemu onome što je učinio za vjernike HKM-a Göttingen-Braunschweig, a novoimenovanom župniku vlč. Tomislavu Kolaru poželjelo se puno uspjeha i Božjeg blagoslova u daljnjem radu.