fra Ivan Režić

Novi župnik vikar u HKM-u Köln

8. rujna 2022. u 8:33

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: franjevci-st.com

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln umjesto dosadašnjeg župnog vikara fra Denisa Šimunovića koji je u zajednici proveo pet godina, a sada odlazi na službu župnika u Metković, došao je fra Ivan Režić, dosadašnji odgojitelj franjevačkih bogoslova u Splitu.

Ponos Hrvatske katoličke misije Köln

Don Franjo-Frankopan Velić imenovan je generalnim vikarom Splitsko-makarske nadbiskupije kojoj i pripada, a tom službom postao je i zamjenik nadbiskupa Dražena Kutleše. “To je velika čast i odgovornost za njega, a naša misija se uistinu može ponositi svojim nekadašnjim članom”, javlja Hrvatska katolička misija Köln. Don Franjo-Frankopan Veli rođen je 23. veljače 1982. u Kölnu […]

Novi župni vikar rođen je na Maovicama kod Vrlike. Za svećenika je zaređen 2009. godine. Do sada je pastoralno djelovao u župi sv. Franje u Imotskom (2009. – 2012.).

Od 2012. pohađao je postdiplomski studij duhovnosti u Rimu. Po povratku iz Rima 2018. najprije je obnašao službu odgojitelja novaka na Visovcu, a zatim od listopada 2019. do srpnja 2022. službu odgojitelja franjevačkih bogoslova u Splitu.

Hrvati iz Kölna dali obećanje svojoj misiji

Tijekom svete mise koju je u petak u Minoritenkirche predvodio fra Denis Šimunović, održan je obred primanja vjernika Hrvatske katoličke misije Köln u Framu. Predsjednica Laura Šimunovi pozvala je da istupe svi oni koji žele pristupiti u bratstvo franjevačke mladeži, a dopredsjednica Andrea Bušić imenovala je Matea Alpezu, Manuelu Herceg i Ivana Miloša. Nakon osobne […]

“Fra Denisu želimo obilje Božjeg blagoslova na njegovoj novoj službi u domovini, a fra Ivanu srdačnu dobrodošlicu i blagoslovljen rad u našoj Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln”, rekao je župnik fra Vuk Buljan.