FRAMA

Hrvati iz Kölna dali obećanje svojoj misiji

28. lipnja 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Tijekom svete mise koju je u petak u Minoritenkirche predvodio fra Denis Šimunović, održan je obred primanja vjernika Hrvatske katoličke misije Köln u Framu.

Krizma u HKM-u Köln

U subotu je 32-oje mladih iz Hrvatske katoličke misije Köln, koja pokriva i Bonn, Leverkusen, Bielstein te Bergheim, primilo sakrament svete potvrde. Svečano misno slavlje u Minoritenkirche predvodio je mons. Ilija Janjić (umirovljeni kotorski biskup), uz koncelebraciju voditelja misije fra Vuka Buljana i fra Denisa Šimunovića koji je dvije godine pripremao mlade za ovaj sakrament. […]

Predsjednica Laura Šimunovi pozvala je da istupe svi oni koji žele pristupiti u bratstvo franjevačke mladeži, a dopredsjednica Andrea Bušić imenovala je Matea Alpezu, Manuelu Herceg i Ivana Miloša. Nakon osobne želje za pristupanjem uslijedilo je primanje u Framu i poziv na bolju formaciju.

Fra Denis kao duhovni asistent pozvao je sve članove na ustrajnost u odluci. Nakon čina primanja uslijedio je čin obećanja.

Mladi framaši Hrvatske katoličke misije Köln plijenili pažnju kolom i pjesmom

Međunarodni susret katoličke mladeži Kölnske nadbiskupije, na kojem su sudjelovali i mladi framaši Hrvatske katoličke misije Köln, održan je u subotu u Altenbergu (Odenthal). Okupljanje je počelo u poslijepodnevnim satima, a najvažniji čin bila je sveta misa koju je predvodio Tobias Schwaderlapp, voditelj mladih Nadbiskupije, uz koncelebraciju sa svećenicima stranih misija, među kojima su bili […]

Dopredsjednica je prozvala one koji žele dati prva obećanja, a to su: Paola Miloš, Katarina Serdarušić, Ivo Šegota, Emanuela Šimić i Katarina Trbara. Nakon što su mladi dali svoja prva obećanja, fra Denis je zazvao Božji blagoslov na njihovu odluku i mladost, a zatim blagoslovio TAU koji su im uručile predsjednica Laura i dopredsjednica Andrea.

Tijekom sv. mise pjevanje je predvodio zbor koji je vodila s. Renata.

Molitva, veselje i zajedništvo Hrvatske katoličke misije Köln

Nakon trogodišnje pauze zbog koronavirusa, vjernici iz Hrvatske katoličke misije Köln uputili su se u zajedništvu s članovima HKM-a Dusiburg na tradicionalno hodočašće Hrvata zapadne Europe u Lourdes. Put prema svetištu, na koji je pošlo 84-ero hodočasnika, bio je ispunjen molitvom, duhovnim poticajima, pjesmom, veseljem, smijehom i zajedništvom. Na svetkovinu Uzašašća Gospodinova sveta misa slavljena […]

“Našim mladima iskrene čestitke na njihovoj odvažnosti, kao i njihovim obiteljima na podršci. U našoj misiji uistinu je teško organizirati ovakva slavlja jer mnogi mladi rade do 19 sati, a i kasnije tako da ih je samo troje primljeno, a petero dalo obećanja što je manje od polovice planiranih. Ovom prilikom pozivamo i druge mlade da nam se pridruže”, zaključuju iz HKM-a Köln.