Božja providnost

Novo pojačanje HKM-u Mittelbaden. Marija je dijabetes približio Bogu, a David je shvatio kakav je život vrijedan življenja

4. srpnja 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Mittelbaden

Mario Majstorović i David Marić, bogoslovi Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca, provest će mjesec dana u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden na Uskrs slavljeno čak 13 misa!

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden jučer je na svetkovinu Uskrsa slavljeno 13 misa. To je uobičajeni nedjeljni broj euharistijskih slavlja koji na području misije svake nedjelje služe četvorica hrvatskih salezijanaca: don Ivo Nedić, don Vjekoslav Kanić, don Sebastijan Marković i don Stjepan Matijević. U uskrsnoj čestitki voditelj misije don Ivo Nedić osvrnuo se ratna razaranja […]

Bogoslovi će biti smješteni kod hrvatskih svećenika u Karlsruhe, a došli su zbog tečaja njemačkog jezika te aktivnog sudjelovanja i pomoći u radu ove hrvatske misije.

“U ime pastoralnog tima, misijskih pastoralnih vijeća i svih naših vjernika, želimo ovoj dvojici bogoslova ugodan i plodonosan boravak među nama. Dobro nam došli”, napisali su iz HKM-a Mittelbaden.

Mario Majstorović ima 30 godina, a salezijanac je već dvije godine. Od ranog djetinjstva bavio se nogometom…

HKM Mittelbaden

“Međutim, dijagnosticirana bolest (dijabetes) koja mi je otkrivena u 13. godini života, polako me i postupno dovodila bliže Gospodinu. U dobi od 26 godina, nakon dužeg ‘hrvanja’ s Gospodinom, odgovaram Isusu svojim DA na poziv da postanem salezijanac svećenik. Radujem se daru života koji u znak ljubavi prema Isus želim istrošiti za mlade, kao što je to učinio sv. Ivan Bosco”, rekao je Majstorović.

Hrvatska dijaspora u Njemačkoj online molila krunicu

U organizaciji voditelja Hrvatske katoličke misije Mittelbaden u Njemačkoj, don Ive Nedića i njegovih pastoralnih suradnika Jacqeline Zadravec i Darka Rubčića, na prvu nedjelju došašća upriličena je online molitva krunice, piše IKA. Uvodno je mlada aktivna članica misije Zadravec, uz harmonijsku pratnju pastoralnog suradnika Rubčića, otpjevala pjesmu Prva ljubav opet te zove. Potom je don […]

Bogoslov David Marić je 22-godišnjak koji je svoje djetinjstvo, uz brata i tri sestre, proveo u malom selu u Dalmaciji…

HKM Mittelbaden

“Tamo sam zahvaljujući Božjoj providnosti i prisutnosti jednog salezijanca, shvatio da je život potrošen za Boga i u slučaju tog salezijanca, život darovan u službu mladima, uistinu prekrasan. I ne samo da je prekrasan već da je to život vrijedan življenja. Osjećajući unutar sebe klicu poziva i potaknut primjerom salezijanaca, započeo sam ovaj hod slijedeći Gospodina na Don Boscov način”, zaključio je Marić.