Zagreb

O položaju žena na rukovodećim mjestima govorit će Katherine Sredl sa Sveučilišta Loyola iz Chicaga

4. ožujka 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Mreža hrvatskih žena/Facebook

Mreža hrvatskih žena organizira sedmu međunarodnu konferenciju “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!”. Događaj će se održati u Matis Absolute Loungeu 8. ožujka od 8 sati i 30 minuta. Istog dana u hotelu Sheraton u 19 sata bit će dodijeljene prestižne nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice”.

Odabrane utjecajne hrvatske žene iz cijelog svijeta

Mreža hrvatskih žena objavila je u Buenos Airesu 24 dobitnice nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i dvije dobitnice priznanja “Buduća liderica”, koje će im biti dodijeljene u Zagrebu na Međunarodni dana žena. “Najiskrenije čestitamo novim dobitnicama i nominiranima te zahvaljujemo svima koji su odvojili svoje vrijeme za nominacije. Ove smo godine primili rekordan broj nominacija, čak […]

O položaju žena u politici i na tržištu rada, ženskom poduzetništvu, rodnoj ravnoteži i društvenoj pravednosti te ženskoj ulozi u očuvanju hrvatskog identiteta, na konferenciji će govoriti mnogobrojni hrvatski i međunarodni ugledni predavači, gosti i visoki uzvanici.

Hrvatska se, kao i ostale države članice do sredine 2026. obvezala na povećanje udjela žena na upravljačkim položajima.

Kako će se Direktiva Europske unije odraziti na hrvatske poduzetnice, s obzirom na izrazitu podzastupljenost žena na rukovodećim položajima u Hrvatskoj i kakva je praksa u ostalim Unijinim članicama? O temi, kojom će biti otvorena konferencija, govore Željana Zovko, zastupnica u Europskom Parlamentu, Nataša Novaković, direktorica za ESG, Hrvatska udruga poslodavaca, Marijana Petir, zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora te Katherine Sredl, sa Sveučilišta Loyola iz Chicaga.

Mreža hrvatskih žena želi proslaviti ženska postignuća i upozoriti na rodnu ravnopravnost

Žensko poduzetništvo, rodna ravnopravnost, društvena pravednost i ženska uloga u očuvanju hrvatskog identiteta u Hrvatskoj i inozemstvu bit će u središtu šeste međunarodne konferencije “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!” pod geslom “Njezina snaga”. Na konferenciji koja će biti održana 8. ožujka u Zagrebu, u organizaciji Mreže hrvatskih žena, govorit će mnogobrojni hrvatski i međunarodni […]

Na konferenciji sudjeluju i dobitnice nagrada iz Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Čilea, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država.