don Vinko Nenadić

Oakville: Novi župni vikar u župi Presvetog Trojstva

29. rujna 2022. u 9:26

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: opcina-posusje.ba

Don Vinko Nenadić novi je župni vikar u župi Presvetog Trojstva u Oakvilleu. U Kanadu je stigao 18. rujna 2022. U nastavku donosimo njegovu biografiju…

Novi župnik vikar u HKM-u Köln

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln umjesto dosadašnjeg župnog vikara fra Denisa Šimunovića koji je u zajednici proveo pet godina, a sada odlazi na službu župnika u Metković, došao je fra Ivan Režić, dosadašnji odgojitelj franjevačkih bogoslova u Splitu. Novi župni vikar rođen je na Maovicama kod Vrlike. Za svećenika je zaređen 2009. godine. Do sada […]

Don Vinko Nenadić rođen je 19. siječnja 1997. u Splitu, od pok. oca Ante i majke Nevenke r. Zrno. Dolazi iz župe svetog Josipa – Hercegovački Vinjani.

Osnovnu školu pohađao je i završio u Posušju. Prijavio se u Mostarsko-Duvanjsku biskupiju kao kandidat za svećeništvo i biskup ga je poslao u malo sjemenište u Travnik, gdje je 2015. u Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” završio gimnaziju.

Svoju svećeničku formaciju nastavio je u Sarajevu, Rimu i Zagrebu na filozofsko-teološkom studiju, a diplomirao je 2020. na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu.

Za đakona je zaređen 21. studenog 2020. u Mostarskoj Katedrali. Đakonski praktikum obavlja na dvjema župama: Uznesenja Blažene Djevice Marije-Dračevo i Svetoga Franje Asiškoga-Čapljina.

Za svećenika je zaređen na Petrovo 2021. Mladu misu proslavio je 26. srpnja 2021. u rodnoj župi
svetog Josipa u Hercegovačkim Vinjanima. Svoje svećeničko poslanje obavljao je kao župni vikar u župi svetog Mateja ap. i ev. Rudnik-Mostar od kolovoza 2021.

Od srpnja 2022. biskup Petar Palić ga stavlja na raspolaganje Hrvatskoj inozemnoj pastvi za službu župnog vikara u hrvatskoj župi Presvetog Trojstva u Oakvilleu, u koju dolazi 18. rujna 2022.

Fra Stipe Rotim dolazi u Kanadu

Nakon što od kanadskih vlasti dobije dozvolu za rad, fra Stipe Rotim preuzet će dužnost kapelana i župnog vikara u Župi Kraljica Mira u Norvalu. Tako je odlučila Uprava Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji sa sjedištem u Chicagu koja je zatražila da hamiltonski biskup, preuzvišeni Douglas Crosby, prihvati imenovanje i udijeli pastoralne ovlasti fra Stipi […]

“Želimo mu iskrenu dobrodošlicu, ugodan boravak u našoj župnoj zajednici te radosno služenje Bogu i svome narodu”, napisali su iz župe.