FOTOGALERIJA

Obilje blagoslova za hrvatsku župu u Hamiltonu

11. svibnja 2024. u 20:13

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Holy Cross Croatian RC Church Hamilton

Prošla nedjelja uistinu je bila svečana za Hrvatsku župu sv. Križa u Hamiltonu. Naime, sakramentu euharistije prvi put je pristupilo 13-ero prvopričesnika (osam djevojčica i petorica dječaka). Tijekom istog misnog slavlja u zajednicu vjernika sakramentom krštenja uvršten je mali Nikola Marijan Kralj. Dan prije prvopričesnici su prvi put pristupili i sakramentu pomirenja (ispovijedi).

Župa sv. Križa u Hamiltonu proslavila Stepinčevo: Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu

Župa sv. Križa u Hamiltonu svečanim euharistijskim slavljem proslavila je jedan od najznačajnijih spomendana – blagdan blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Stepinčevo je proslavljeno od 1. do 4. veljače, tjedan prije nego što se spomen obilježava u domovini, a čemu je razlog specifična pastoralna situacija hrvatskih vjernika u kanadskom Ontariju. Proslava je započela pripravom koju je […]

Župnik vlč. Marko Štefanec, koji je predsjedao euharistijskim slavljem, u svojoj homiliji međusobno je povezao ove sakramente istaknuvši njihovu duhovnu snagu, dodavši kako je krštenje jedan od najvećih darova koje od Boga primamo i da je preduvjet za primitak ostalih sakramenata.

Holy Cross Croatian RC Church Hamilton

Župnik Štefanec u “interaktivnom” dijelu homilije kroz razgovor s prvopričesnicima napomenuo je i kako nam se Krist u Presvetoj euharistiji svakodnevno daruje i dolazi među nas Tijelom i Krvlju, i to ne samo da bi nas otkupio i spasio, već i da bi nas pobožanstvenio.

Mary i Ivan Lukšić iz Hamiltona proslavili zlatni pir

Godine Gospodnje 1971., trideset i prvog srpnja, sakrament ženidbe u župnoj crkvi Svetoga Križa u Hamiltonu sklopili su Mary i Ivan Lukšić. “Od srca čestitamo 50. godišnjicu braka našim dragim župljanima. Želimo im obilje radosti, zdravlja i Božjeg blagoslova”, poručuju iz hrvatske župe. “Mama i tata, sretan vam zlatni pir. Čestitamo na zlatnoj obljetnici. Hvala […]

Na kraju je bitno spomenuti kako je kroz župnu vjeronaučnu pripravu prvopričesnike vodila Nancy Diklić.

Holy Cross Croatian RC Church Hamilton
Holy Cross Croatian RC Church Hamilton
Holy Cross Croatian RC Church Hamilton