Do 5. listopada 2022.

Objavljen Javni natječaj za prijavu programa i projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim zemljama

6. rujna 2022. u 20:59

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva s ciljem ostvarenja financijske potpore za 2022. godinu.

Sukladno Zakonu o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, Ured od 2012. godine provodi Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu koji je 2018. unaprijeđen donošenjem novog internog pravnog akta.

Dodijeljena 441 stipendija za učenje hrvatskog jezika

S ciljem učenja hrvatskoga jezika, upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je za akademsku godinu 2022./23. ukupno 441 stipendiju za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj. Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu […]

Navedenim Pravilima otvorena je mogućnost za prijavu programa/projekata hrvatskom iseljeništvu iz svih europskih i prekomorskih država u kojima djeluju zajednice hrvatskog iseljeništva (ukupno 29 zemalja) te su jasno utvrđeni uvjeti, kriteriji i postupci za dodjelu i korištenje sredstava Ureda organizacijama hrvatskog iseljeništva.

Na Natječaj se mogu javiti udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije koje su se opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske ili pravnim poretkom matične države, a upisane su u registar ili drugu odgovarajuću evidenciju organizacija matične države te imaju pravnu osobnost.

Natječajna dokumentacija dostavlja se preporučeno poštom, elektroničkom poštom ili neposrednom predajom dokumentacije na adrese veleposlanstava nadležnih za državu na koju se odnosi Javni natječaj.

Potpisani ugovori o financiranju programa i projekata Hrvata u BiH. Milas: Svi zajedno možemo i trebamo biti ponosni

U Ljubuškom su u srijedu potpisani ugovori o financijskoj potpori za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. Tom prigodom državni tajnik Zvonko Milas čestitao je svim korisnicima potpore koji su potpisali ugovore te iskazao uvjerenje da će se […]

Rok za podnošenje prijava traje do 5. listopada 2022. godine. Više informacija potražite na ovoj poveznici…