HiT-1

Objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika

13. srpnja 2023. u 8:15

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture, očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje te povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2023./24.

Programima i projektima hrvatskih nacionalnih manjina dodijeljeno 1,4 milijuna eura

Temeljem provedenog Javnog natječaja za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2023. godinu, donesena je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine. Program potpore hrvatskoj nacionalnoj manjini u europskim zemljama ima za cilj jačanje položaja hrvatskih manjinskih zajednica u političkom i društvenom životu država u kojima […]

Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina života, najmanje stečeno srednjoškolsko obrazovanje i prebivalište izvan Republike Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u Republici Hrvatskoj, ali ne duže od tri godine zaključno s danom objave Javnog poziva.

Milas: Napravili smo velike iskorake, ali još je puno toga otvorenog pred nama

U Cavtatu je jučer otvorena druga sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Na samom početku državni tajnik Zvonko Milas iznio je sve dosadašnje iskorake i naglasio kako je Vladin Savjet ključno operativno tijelo za razvoj odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan njezinih granica… „Riješili smo pitanje stjecanja hrvatskog državljanstva, […]

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se isključivo elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr u roku od 15 dana od dana objave Javnog poziva, zaključno do 26. srpnja 2023. godine.

Više informacija potražite na ovoj poveznici…