Zagreb

Programima i projektima hrvatskih nacionalnih manjina dodijeljeno 1,4 milijuna eura

12. srpnja 2023. u 8:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Temeljem provedenog Javnog natječaja za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2023. godinu, donesena je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatske nacionalne manjine.

Biskup Petanjek s Hrvatima u Njemačkoj: Ima i onih koji su otišli, a nisu morali

Hrvatska katolička misija i župa sv. Leopolda Bogdana Mandića – Traunreut proslavila je u subotu 50. obljetnicu svog postojanja. Svečano zahvalno misno slavlje tim je povodom u crkvi Presvetog Otkupitelja predvodio krčki biskup Ivica Petanjak. Mons. Petanjak misu je slavio u zajedništvu s dr. vlč. Tomislavom Markićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, vlč. […]

Program potpore hrvatskoj nacionalnoj manjini u europskim zemljama ima za cilj jačanje položaja hrvatskih manjinskih zajednica u političkom i društvenom životu država u kojima žive te pridonosi očuvanju hrvatske kulture, baštine i jezika, kao i jačanju hrvatskog zajedništva, a provodi se u suradnji s nadležnim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske.

Dodijeljena su sredstva u iznosu od 1.392.524,56 eura. Odluka o dodjeli nalazi se na ovoj poveznici…