Zagreb

Objavljena rang-lista dobitnika stipendija za učenje hrvatskog jezika

29. travnja 2024. u 16:46

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH dodijelio je 1500 stipendija za akademsku godinu 2023./2024., od čega 300 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 60 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva), 1000 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini, 30 stipendija za studij u Crnoj Gori, 5 stipendija za studij u Republici Kosovo, 15 stipendija za studij u Republici Sjevernoj Makedoniji i 150 stipendija za studij u Republici Srbiji.

Obavijest Hrvatima u Italiji o izborima za EU parlament

Iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Italiji poslali su obavijest Hrvatima u toj zemlji zbog registracije birača za izbore za zastupnike u Europski parlament koji će se održati u nedjelju 9. lipnja 2024. Potrebno je ispuniti zahtjev za prethodnu registraciju (za one koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj), odnosno za aktivnu (za one koji imaju prebivalište […]

Na Javni natječaj zaprimljene su 2762 prijave, od čega su 2444 prijave zadovoljile formalne uvjete.

Dobitnici stipendije iz Prijedloga rang-liste kao i drugi kandidati dužni su pratiti mrežnu stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske budući da uvažavanje prigovora, odustajanje pojedinih dobitnika stipendije u korist druge stipendije i sl., može dovesti do pomicanja rang-mjesta.

Konačna rang-lista i konačna Odluka o dodjeli stipendija bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a studenti koji ostvaruju pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu i načinu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Iz Ureda mole studente koji su u međuvremenu ostvarili pravo na neku drugu stipendiju iz državnog proračuna Republike Hrvatske ili se odriču od prava na stipendiju u korist druge stipendije da o tome odmah obavijeste Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem elektroničke pošte na adresu: stipendije@hrvatiizvanrh.hr.

Alan Hržica primio poseban dar od Hrvata iz Göppingena i Geislingena

Prošlog vikenda u Njemačkoj, u Hrvatskim katoličkim zajednicama Göppingen – Geislingen, održana je duhovna obnova. Gost predavač bio je poznati evangelizator i glazbenik Alan Hržica. Svetu misu predvodio je voditelj tih katoličkih zajednica, fra Ivica Jurišić. Nakon mise, Alan je molio i glazbeno animirao pred Presvetim Oltarskim sakramentom, a susret je završen slavljem Gospodina uz […]

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH podnijeti pisani prigovor putem pošte zaključno s danom 6. svibnja 2024. godine.

Više informacija doznajte na ovoj poveznici…