Duhovna obnova

Alan Hržica primio poseban dar od Hrvata iz Göppingena i Geislingena

24. travnja 2024. u 9:00

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ivana Perić

Prošlog vikenda u Njemačkoj, u Hrvatskim katoličkim zajednicama Göppingen – Geislingen, održana je duhovna obnova. Gost predavač bio je poznati evangelizator i glazbenik Alan Hržica.

Alan Hržica na slavljeničkom koncertu u Grazu

Alan Hržica održao je u subotu u Grazu susret molitvenog slavljenja. Na tom putu njegovu misiju podržala je i Molitvena zajednica Srce Isusovo iz Zagreba, svima dobro poznata po svom evangelizacijskom radu. Svoje djelovanje redovito izražavaju molitvom na Kamenitim vratima svakog utorka, kao i kroz večernje online molitve na Facebooku. “Atmosfera je bila iznimno lijepa, […]

Svetu misu predvodio je voditelj tih katoličkih zajednica, fra Ivica Jurišić. Nakon mise, Alan je molio i glazbeno animirao pred Presvetim Oltarskim sakramentom, a susret je završen slavljem Gospodina uz poznate duhovne pjesme. Bilo je nadahnjujuće vidjeti crkvu prepunu raspjevanih vjernika.

Ivana Perić

Ovo je bio već treći posjet zaredom Alana i njegova slavljeničkog tima ovim zajednicama. Kao znak zahvalnosti, članovi zajednica poklonili su mu ručni rad hrvatskog branitelja, gospodina Zdravka Kelčeca. Ručni rad prikazuje Presveto Srce Isusovo, što je simboličan dar s obzirom na to da Alan vodi Molitvenu zajednicu Srca Isusova i aktivan je u zagrebačkoj bazilici Presvetog Srca Isusova. Bio je to dirljiv trenutak i lijepa gesta domaćina.

Zürich: Duhovna obnova i koncert Alana Hržice

U crkvi sv. Felixa i Regule u Zürichu, protekli vikend održana je duhovna obnova s gostovanjem poznatog glazbenika i evangelizatora Alana Hržice i njegova tima. Sveta misa slavljena je pod vodstvom patera Mate Anića koji trenutačno obnaša službu kao ravnatelj i glavni urednik Radija Marije u Sarajevu. Nakon mise Alan Hržica održao je duhovni nagovor […]

Primjećujemo da svake godine sve više vjernika posjećuje ovaj duhovni događaj i da su srca ljudi sve otvorenija za pjesmu i molitvu. Moramo pohvaliti vrhunsku organizaciju fra Ivice Jurišića i njegovih župljana.

Ivana Perić