Zaprimljeno 1608 prijava

Objavljeno 500 dobitnika studentskih stipendija

1. travnja 2021. u 15:34

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Temeljem provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2020./2021., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija, od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Hrvati Chicaga skupili gotovo 100 tisuća dolara. I tako to traje već stotinu godinu…

Ljudi skupljaju na sve strane. Dobrota je uvijek vidljiva u potresima bilo koje vrste. Kada je u Hrvatskoj zatreslo, svi su pitali što učiniti. Hrvati Chicaga kroz svoje župne zajednice skupili su skoro sto tisuća dolara za pomoć žrtvama potresa u domovini Hrvatskoj. Većina tih priloga poslana je kroz Hrvatski Caritas. Mnogi skupljaju. Skupljanje je […]

Na Javni natječaj, koji je bio raspisan od 21. prosinca 2020. do 20. siječnja 2021. godine, zaprimljeno je 1608 prijava, od kojih je 1205 zadovoljilo formalne uvjete.

Dobitnici stipendije iz Prijedloga rang liste kao i drugi kandidati, dužni su pratiti mrežnu stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske budući da uvažavanje prigovora i odustajanje pojedinih dobitnika stipendije može dovesti do pomicanja rang mjesta studenata.

Novcem iz EU fondova država planira vratiti dijasporu

“Hrvatska će u sljedećih sedam godina maksimalno povlačiti novac iz europskih fondova i usmjeravati ga u manje razvijene dijelove zemlje kako bi se popravio standard građana i prekinulo iseljavanje u inozemstvo”, rekla je hrvatska ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak u intervjuu za Hinu. “Htjela bih da u ovom novom sedmogodišnjem razdoblju učinimo […]

Konačna rang lista i konačna Odluka o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a studenti koji ostvaruju pravo na stipendiju, bit će obaviješteni o datumu i načinu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Iz Središnjeg državnog ureda mole studente, koji su u međuvremenu ostvarili pravo na neku drugu stipendiju iz državnog proračuna Republike Hrvatske ili se odriču od prava na stipendiju u korist druge stipendije, da ih o tome odmah obavijeste putem elektroničke pošte na adresu: stipendije@hrvatiizvanrh.hr.

Sabor pohvalio rad Ureda za Hrvate izvan RH

Jučer je u Hrvatskom saboru održana rasprava o Godišnjem izvješću o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske za 2019. godinu. Državni tajnik Zvonko Milas kroz svoje uvodno izlaganje istaknuo je kako je povezanost s našim sunarodnjacima ostvarena kroz politiku suradnje u programima i projektima, kao i kroz druge […]

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pisani prigovor zaključno s 9. travnja 2021. godine.

Ovdje pogledajte popis odobrenih stipendija…