Bogat kulturni ljetni program

Održani 15. Dani iseljenika Unija

4. kolovoza 2022. u 13:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Mladen Milčić i Koraljka Haberle

Iseljeni Unijani koji su u posjetu svom rodnom kraju i iseljenici-povratnici obilježili su, uz brojne mještane i turiste, 15. Dane iseljenika Unija.

Misionar koji je preko kumstava povezao Tordince i Ugandu

Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i misionar u Ugandi vlč. Gabrijel Jukić u nedjelju je posjetio Župu Presvetog Trojstva u Tordincima. Vlč. Jukić predslavio je nedjeljne mise u župnoj crkvi i filijali sv. Antuna Padovanskog u Antinu uz domaćeg župnika vlč. Josipa Erjavca. U prigodnim propovijedima spomenuo je iskustva svog života i djelovanja u Africi. Naglasio je […]

Unije kao i svake godine imaju bogat kulturni ljetni program koji privlači brojne posjetitelje.

Prvi dan u poznatoj Galeriji Torać održana je promocija knjige poezije „Mornar u meni zna“, iseljenice i povjesničarke Ledis Gazić te izložba povratnice Silvane Peroš „Vapuori i mul“, a etnografska zbirka Karniš obogaćena je novim eksponatima.

Drugi dan nakon jutarnje utrke supova uslijedila je alka s kariolama, kros za djecu te podjela medalja i zahvalnica, nakon čega je održana pučka fešta do kasnih sati.

Mladen Milčić i Koraljka Haberle

“Dječji poklici veselja ispunili su nam duše. Čestitke svim vrijednim sudionicima i suradnicima ovog događanja, a posebno Svetozaru Vukeliću! Dijelimo s vama djelić unijske poezije”, javljaju iz Hrvatske matice iseljenika.

Ivana Nosić više neće voditi hrvatsku nastavu u Stuttgartu: Pokazala si nam kako je ovaj posao prije svega poziv

Učiteljice i učitelji Hrvatske nastave u Stuttgartu oprostili su se lijepim pismom od Ivane Nosić, koordinatorice i voditeljice Centra hrvatske nastave, koja odlazi s te dužnosti. Njihovu poruku prenosimo u cijelosti… “Kao i u svemu u životu, netko uvijek mora podnijeti najteži teret. Draga naša Ivana, svi znamo da si to bila ti. Još nismo […]

Organizaciju događaja potpisuje Hrvatska matica iseljenika podružnica Rijeka, VMO Unije, Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Mali Lošinj, Sunset festival Unije i Udruga SF Unije.